Ingezonden persbericht


Vanavond 21:50 uur

Liquidatie 64-jarige Stanley Hillis Dood Orson Daschveld Zware mishandeling Verder in de uitzending:



Liquidatie 64-jarige Stanley Hillis

Op maandagochtend 21 februari rijdt de 64-jarige Stanley Hillis naar de Fizeaustraat in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer omdat hij daar met iemand heeft afgesproken. Hij parkeert zijn auto, maar blijft erin zitten. Nog geen twee minuten later komt er iemand uit een iets verderop geparkeerd busje die met een automatisch wapen het vuur op de auto van Hillis opent. Stanley Hillis wordt door meerdere kogels geraakt en is op slag dood. Stanley Hillis, alias 'de Ouwe', was een bekend figuur uit de Amsterdamse onderwereld.

Dood Orson Daschveld

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 januari 2011 komt er een einde aan het leven van de 28-jarige Orson Daschveld. De geboren Surinamer wordt op de Theemsdreef in de Utrechtse wijk Overvecht van dichtbij doodgeschoten, terwijl hij achter het stuur zit van een zwarte Mercedes. Een 25-jarige Utrechter, waar hij die nacht een afspraak mee zou hebben, is aangehouden, maar de politie heeft het sterke vermoeden dat er meer personen bij de dood van Orson betrokken zijn.

Zware mishandeling

In de vroege morgen van zaterdag 11 december 2010, rond 01.30 uur, wandelt een 50-jarige man met zijn buurman op de Singel langs het Rijsterborgherpark in Deventer. Plotseling komen drie voor hem onbekende mannen vanuit het niets tevoorschijn en slaan hem vervolgens in elkaar. Het slachtoffer raakt zo ernstig gewond, dat hij twee weken op de intensive care in het ziekenhuis heeft gelegen.

Verder in de uitzending:

Onder meer: een gewapende overval op een tabakswinkel in Someren en een gewelddadige beroving van een taxichauffeur in Rotterdam (alles onder voorbehoud van actualiteit).