Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Beursplein te klein voor 1 meiviering

Beursplein te klein voor 1 meiviering


03-05-2011 * De Dag van de Arbeid werd ook dit jaar weer uitbundig gevierd op het Beursplein. Met vele andere organisaties was ook de SP van de partij met sprekers uit de landelijke en lokale politiek. Ook sprekers uit andere linkse organisaties gaven inhoud aan een enerverende middag met een oorverdovende afsluiting van de Amsterdamse brandweer.
Het mooie weer gaf natuurlijk een goede start voor de uitbundige 1 Meiviering op het Beursplein. Het plein bleek te klein om het grote aantal bezoekers een plek te geven. Veel linkse organisaties deden mee aan deze manifestatie. Ook de SP was erbij met een kraam.

De sprekers van deze middag hadden het over de snoeiharde plannen van het kabinet en hoe het verzet hiertegen te organiseren. Vanuit de SP spraken Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en gemeenteraadslid Maureen van der Pligt over sociale misstanden en gaven deze een herkenbaar gezicht. Als klap op de vuurpijl kwam ook de brandweer nog even langs met loeiende sirenes om te protesteren tegen bezuinigingen die hun te wachten staan.