Dienstenbond CNV

Nieuws


3 mei 2011

Ankor Mennema reorganiseert zonder met vakbond te praten

Recent is CNV Dienstenbond door bezorgde leden, die werken bij Ankor Mennema, geïnformeerd over sluiting van de Ankor Mennema vestiging in Ridderkerk. Als gevolg van het samenwerkingsverband tussen Koninklijke Reesink en de Ter Hoeven groep houdt Ankor Mennema op te bestaan, begrepen we hieruit. THR wordt gevestigd in Apeldoorn en alle werkgelegenheid uit Ridderkerk wordt verplaatst naar Apeldoorn.

CNV deelt jullie zorg
CNV Dienstenbond is bezorgd over de ontstane situatie. Over plannen om de werkgelegenheid naar Apeldoorn te verplaatsen is mondjesmaat gecommuniceerd met de medewerkers. Maar jullie vakbond is niet op de hoogte gesteld van dit voornemen. Geen goede zaak want verplaatsing van het werk naar Apeldoorn kan (nogal) ingrijpende consequenties hebben voor medewerkers. Het is niet voor niks dat in jullie collectieve arbeidsovereenkomst (cao) staat dat jullie werkgever tijdig CNV moeten informeren over reorganisaties. Zodat wij de kans krijgen om de gevolgen daarvan te verzachten.

Brief verstuurd naar directie
CNV Dienstenbond heeft er na aanleiding van deze signalen geen gras over laten groeien. We hebben een aangetekende brief gestuurd naar de directie in Ridderkerk met de vraag of ze spoedig met ons het gesprek wil aangaan over de reorganisatie. Het kan namelijk niet zo zijn dat jullie belangen geschaad worden door de meldingsplicht aan jullie vakbond te omzeilen.

Informeer elkaar over de ontstane situatie
Het is belangrijk dat collega's weten van elkaar dat je niet zomaar kan reorganiseren zonder inspraak van de medewerkers en de vakbonden waarvan ze lid zijn. Deel deze info dan ook met hen en overtuig ze van het belang van lidmaatschap van CNV Dienstenbond. Want hoe meer leden we hebben, hoe beter we jullie belangen kunnen vertegenwoordigen.