Ingezonden persbericht


Persbericht

PENNY'S SHADOW Nieuwsflits

De spannende familiefilm over de band tussen het paard Shadow en de 17-jarige Lisa tijdens een zomer op Ameland

Vanaf 8 juni 2011 in heel Nederland te zien in de bioscoop

Persvoorstellingen
Dinsdag 3 mei - 10.30 uur (vroeg) - Het Ketelhuis Vrijdag 27 mei - 10.30 uur (landelijk) - Het Ketelhuis Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam

Bekijk en download nu de trailer
http://www.youtube.com/watch?v=KFfW56yQj-U

Hoera! De website is online
Ga naar www.pennydefilm.nl

Liza Sips, Levi van Kempen, Tanja Jess, Rick Engelkes, Valerie Pos,
Lieke van Lexmond, Monic Hendrickx
Gaby Blaaser, Pim Wessels, Linsey Neelen, Roos Smit, Vivian van Huiden, Bas de Nijs, Ruben Arnhem, Job Bovelander en Leo de Jong

Met speciale dank aan paarden- en ruitertrainer
Lammert Haanstra

Een film van Steven de Jong
(De Hel van '63, De Scheepsjongens van Bontekoe, Kameleon-films, Snuf de Hond-films)

De opnames van PENNY'S SHADOW zijn alweer enige tijd achter de rug. Het mooie Waddeneiland Ameland vormde gedurende enkele maanden het decor van de nieuwe film van Steven de Jong.

De spannende avonturenfilm over de band tussen Lisa en het paard Shadow is vanaf 8 juni is de film in heel Nederland in de bioscoop te zien is. De distributie wordt verzorgd door Independent Films.

Interviews, persdag
Cast en crew zijn nu reeds beschikbaar voor interviews. Binnenkort meer nieuws over een persdag.

Foto's
Het artwork, een ontwerp van Locust Entertainment / Michael van Randeraat, en een persselectie stills van PENNY'S SHADOW zijn beschikbaar op www.independentfilms.nl (onder 'login' kan een wachtwoord worden aangevraagd) of zijn te downloaden via www.filmdepot.nl (Specifieke) foto's, setfoto's en special photogaphy kan men opvragen bij MVSP Publiciteit.

Prijsvragen
Schroom niet om hierover contact op te nemen met MVSP Publiciteit, Anne Pronk, anne@mvsp.nl

Korte inhoud
Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen....

Ameland, 14 augustus 1979
Veel Amelanders worden weer emotioneel als ze aan de datum 14 augustus 1979 terugdenken. Voor de ogen van de eigenaren en tientallen badgasten verdwenen acht reddingspaarden in de kolkende zee terwijl ze een reddingsboot lanceerden. Een zeer tragische gebeurtenis die op Ameland grote verslagenheid teweeg bracht. Nog nooit was er met de reddingspaarden ook maar iets misgegaan. Pas na een spoedberaad van de ministerraad kreeg men toestemming de paarden op het eiland in de duinen te begraven. Ze liggen er vier aan vier, zoals ze altijd voor de boot liepen. In de film is Shadow een nakomeling van één van deze paarden.

De hoofdrollen
Liza Sips (TV-series Goede tijden, slechte tijden, Flikken Maastricht) is Lisa, een meisje met een ongelooflijk gevoel voor paarden. Ieder paard voelt zich al snel bij haar op zijn gemak. Ze is een beetje betweter, waar sommige mensen grote moeite mee hebben.

Levi van Kempen (TV-series Onderweg naar morgen, Tien torens diep) kruipt in de huid van Kai. Hij voelt zich schuldig over de dood van zijn moeder, die bij een ongeluk is omgekomen. Ook haar paard Shadow was hierbij betrokken en sindsdien heeft Kai een complexe relatie met het paard. Zijn favoriete sport is kitesurfen.

Tanja Jess (Leef!, Kees de Jongen, TV-series Bloedverwanten, Flikken Maastricht) is Daphne, de moeder van Lisa en Tess. Ze is freelance journalist en is vanwege een artikel eerder in contact gekomen met Erik en Kai. Ze schreef een artikel over de kampeerboerderij.

Rick Engelkes (Pietje Bell-films, Kruimeltje, TV-serie Verborgen gebreken) speelt Erik, de vader van Kai. Van oorsprong is hij beeldhouwer. Nu is hij vooral gefascineerd door wat je allemaal van wrakhout kunt maken.

Valerie Pos (Foeksia de miniheks, Pietje Bell-films) is Tess, het jongere, excentrieke zusje van Lisa. Ook zij is gek op paarden maar vooral op haar Shetland Pony Rakker.

Kleinere rollen worden ingevuld door o.a. Lieke van Lexmond en Monic Hendrickx, Gaby Blaaser, Pim Wessels, Linsey Neelen, Bas de Nijs, Ruben Arnhem, Job Bovelander, Roos Smit, Vivian van Huiden en Leo de Jong.

Shadow en Rakker
De dertienjarige gitzwarte Lipizzaner hengst Neapolitano XXIX-18 en de twaalfjarige Lipizzaner Siglavy Capriola XVII-21 brengen in PENNY'S SHADOW samen de zwarte hengst Shadow tot leven. Het zijn indrukwekkende droompaarden met lange manen, een open blik en met prachtige bewegingen. Beide hengsten zijn met name gezien hun kleur een bijzondere verschijning. In de hele wereld zijn maar zes of zeven goedgekeurde zwarte Lipizzaner hengsten. Veruit de meeste Lipizzaners zijn namelijk wit. Bijna alle veulens van het ras worden zwart geboren, maar de meesten krijgen binnen enkele jaren een witte vacht. Dit komt door het schimmelgen dat de meeste vader- en moederdieren met zich meedragen. Zwarte Lipizzaner paarden zijn daarom zo bijzonder.

Voor de rol van de eigenwijze, guitige Shetland Pony Rakker werd tijdens de castingdagen op het terrein van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo de zwarte Shetlander met de naam Malle reeds tot winnaar uitgeroepen. Malle heeft een enorme uitstraling, heeft een eigenzinnig hoofd, mooie opvallende ogen en kan een heleboel leuke kunstjes. Met het op commando zitten, liggen, rollen, bokken en rondjes draaien wist de pony de jury al snel te overtuigen.

Alle drie de paarden zijn afkomstig van Thafaloniestables in Oudewater. Zie www.thafaloniestables.com Zowel de Lipizzaner hengsten Neapolitano XXIX-18 (Shadow), als de Shetland Pony Malle (Rakker), waren in december al te zien in de indrukwekkende paardenshow APASSIONATA.

Crew
Het scenario van PENNY'S SHADOW is geschreven door Lars Boom naar een idee van paardenmagazine Penny. D.O.P. is Richard van Oosterhout. Art Director is Ruben Schwartz. De paardrijdtraining is ondermeer verzorgd door de bekende paarden- en ruitertrainer Lammert Haanstra. Producent is Klaas de Jong (De Hel van '63, De Scheepsjongens van Bontekoe, Kameleon-films) met Bernard Tulp (De laatste dagen van Emma Blank, Ober, Valse wals, Fogbound, The Discovery of Heaven) als uitvoerend producent. De productie komt tot stand in samenwerking met het populaire paardenmagazine Penny en met steun van de suppletieregeling van het Filmfonds, in coproductie met het CoBo Fonds en de TROS.

.........................................EINDE PERSBERICHT.............................................