Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Filmreeks Science & Fiction opent met La Antena
Wetenschappelijke explicateurs leiden films in

Utrecht, 29 april 2011 - Prikkkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction, een samenwerking van het Utrechtse filmtheater Louis Hartlooper Complex en USBO (onderdeel Universiteit Utrecht). Op 3 en 31 mei, 14 en 28 juni worden bijzondere films over de samenleving van de nabije toekomst vertoond in het Utrechtse filmtheater. Films die je aan het denken zetten over onderwerpen als communiceren en besluitvorming, beïnvloeding door media en games, demografische ontwikkelingen en de rol van de overheid.

Wat zeggen dergelijke films die zich in de toekomst afspelen over onze huidige samenleving? In hoeverre hebben ze werkelijk een voorspellende waarde? Wat komt er terecht van onze ideeën en idealen? Hebben die misschien niet alleen goede maar ook ongewenste gevolgen? In deze reeks komt een waaier voorbij van verlangens, angsten en waarschuwingen voor een toekomstige samenleving - die dichter bij is ddan we denken.

Dinsdag 3 mei trapt de cyclus af met de speelfilm La Antena (2007) van regisseur Esteban Sapir. Een zeer inventief sprookje, geheel in zwart-wit, dat een indrukwekkend voorbeeld is van de vitaliteit van de zwijgende cinema. Daarnaast bevat de film prachtige grafische, digitale en geanimeerde speciale effecten en beelden. Na afloop volgt een nagesprek met professor dr. Eugène Loos.

Loos is communicatiewetenschapper en doet onderzoek naar de rol van oude en nieuwe media in een vergrijzende maatschappij. Hij laat naar aanleiding van La Antena zijn licht schijnen op de meerstemmigheid (polyfonie) in onze maatschappij.

EINDE PERSBERICHT




Ingezonden persbericht