Ingezonden persbericht


Persbericht

Persbericht, 1 mei 2011

Zonovergoten en fleurig Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2011

In navolging van het Henk Veen Kunstplein Keukenhof van verleden jaar, organiseert kunstenaar Henk Veen en Keukenhof voor het tweede achtereenvolgende jaar, op 3 t/m 6 mei, Henk Veen Kunstplein in Keukenhof 2011. Meer dan 50 kunstenaars exposeren daar hun kunstwerken en schilderen mee met de wedstrijd onder begeleiding van de bekende kunstenaar Henk Veen.

Iedere dag zijn de deuren geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur. Een unieke kans voor de kunstenaar om de verwachte 60.000 bezoekers, Nederlandse en buitenlandse toeristen, hun kunsten te tonen en live te schilderen. Deze dagen zal de bekende kunstenaar en organisator Henk Veen een tweeluik van 100 x 240 cm schilderen met het thema "Duitsland, het land van dichters en denkers".

Met de wedstrijd welke 4 dagen duurt, kan men 6 mooie prijzen winnen, waaronder de eerste prijs een Hotelovernachting voor 2 personen. Hiervoor krijgen de kunstenaars één schilderdoek van 60 x 80 cm. Het thema is: "Duitsland, het land van dichters en denkers". De kunstwerken zullen live gemaakt en exposeert worden tijdens het evenement. Een deskundige jury zal bestaan o.a. uit een vertegenwoordiging van bestuur en directie Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert, Nancy Adema Stichting AAAmsterdam (kostuum ontwerper in de mode en muziek industrie bij o.a. Chanel, Dior, Lady Gaga, Rihanna, Rolling Stones etc) en natuurlijk onze alom bekende kunstenaar en organisator van dit Kunstplein, Henk Veen.

De kunstenaars kunnen tot vrijdag 14.00 uur schilderen. Tussen 14.30 uur en 15.30 uur zal de jury zijn rondje maken langs de kunstwerken en een keuze maken voor de winnende schilderijen. Op vrijdag 6 mei rond 16.00 uur zal de winnaars bekend worden gemaakt.

Locatie:

Keukenhof

Willem Alexander Paviljoen

Stationsweg 166-A

2161 AM Lisse

Deelnemende kunstenaars: Henk Veen, Cees Schenk, Ellen van Randeraat , Erna Bruinsma, Jan van Well, John Wassenaar, Nel Huurman , Thea de Haan-Tetteroo, Liselot Been, Kees Pe, Kenneth Echteld, Conny de Vroomen, Angie de Vriend, Ank de Vroomen, Annemiek van den Bedem,Anneke Arink, Robin Akkerman, Marijke Bannink, Peter Meeuwisse, Sjanie Bon, Nettie Broers, Caroline Glas, Ineke Teunissen, JoS Joke Schuit, Aad Groenendijk, Anita Johansen, Clare van Stolk, Bert Wouters, Pablo Jonas Paul, Wim Tielemans, Bruno Fihlo, Manja Jordans, Leendert Fransen, Tanja Koelemij, Jaap Zwaan, Sylvia Steenis, Marjolein Innemee, Hans Mader, Maja Boot, Ellen Gozeling, Natalie Akasi, Anita Ammerlaan, Patricia Ma Ajong, Donna Corbani, Rachel Stuart, Jacqueline Thomassen, Erik Loman, Martin Scherpen.

Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijden expositie van 50 kunstenaars bij te wonen op Keukenhof, tijdens het evenement Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2011 te Lisse.

Naamsbekendheid Henk Veen

De bekende kunstschilder Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Hij is bekend van diverse televisieprogramma's waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino, American Hotel en nu een eigen Henk Veen Gallery heeft op het Rembrandtplein in Amsterdam. Opvallende projecten zoals de Dam tot Damloop, waar Henk 3 jaar lang het aandenken voor de Businesslopers en in 2009 T-shirt heeft ontworpen en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Zijn eerste televisie debuut begon in het programma Live & Cooking, waar de beschilderde deuren van het decor 3 seizoenen te zien waren.

Meer informatie op www.henkveen.nl

Keukenhof

Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. Vanwege de miljoenen bloeiende bloembollen in een heerlijke voorjaarsomgeving. Maar óók omdat sinds de opening in 1949 vele kunstenaars hier hun schilderijen en kunstwerken hebben geëxposeerd. Soms in tijdelijke tentoonstellingen. Maar ook permanent.

Meer informatie op www.keukenhof.nl

Noot voor redactie,