Gemeente Weert

2 mei 2011

Ook andere teams gehuldigd op dinsdag 3 mei

HULDIGING NEDERLANDS KAMPIOEN VOLLEYBALTEAM DAMES

De dames van VC Weert hebben afgelopen zondag 1 mei het landskampioenschap behaald en al eerder de landelijke beker. Op dinsdag 3 mei wordt het volleybalteam feestelijk gehuldigd tijdens de 'Dag van Sport en Gezondheid', een onderdeel van de festiviteiten tijdens de Oranjeweek in Weert.

Voorafgaand aan de huldiging van het volleybalteam dames 1 van VC Weert worden andere kampioenen gehuldigd. Dit zijn de zogenaamde 'vaandeldragers': de kampioenen die tot nu toe bekend zijn en spelen bij het hoogste seniorenteam van een vereniging. Deze huldiging vindt plaats vanaf 18.30 uur. Het gaat om de Heren 1 van de voetbalclubs Brevendia en S.V. Laar, Heren 1 van volleybalclub Stravoc en Dames 1 van handbalvereniging Rapiditas. De dames van VC Weert komen hierna in een open bus (dubbeldekker) naar de Markt gereden. Deze huldiging van de Nederlands Kampioenen vindt plaats rond 19.00 uur op het grote podium aan de Markt door burgemeester Dijkstra.

Meer festiviteiten
Vanaf 18.00 uur zijn er op de Markt al breakdance demonstraties door Big X om de feeststemming te verhogen. Ook na de huldiging vinden nog demonstraties plaats. Verder is er de hele dag in het kader van de Oranjeweek al aandacht voor Sport en gezondheid. Zo is de Nieuwe Markt van 13.00-18.00 omgebouwd tot een sportplein waar jong tot oud kan meedoen met sport en spel.

Grote opkomst
Iedereen is van harte uitgenodigd de huldiging van de kampioenen uit Weert mee te maken. Er wordt gehoopt op een grote opkomst om de sporters te eren met hun behaalde resultaat!




Gemeente Weert