Politie Twente

Inbraak bij scoutingvereniging, politie zoekt getuigen Enschede
Bij een scoutingvereniging aan de Bruggertstraat is tussen zaterdag 23 april 17.00 uur en maandag 2 mei 19.00 uur een inbraak gepleegd.

De daders hebben lood gestolen dat zij van het dak hebben weggesneden. Ook is uit het vereniginggebouw gereedschap en audioapparatuur weggenomen en zijn vernielingen gepleegd.

Wellicht zijn er mensen die het iets hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente West, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011040961)

Coniferenbrand
Rijssen
Bij Politie Twente werd maandag 2 mei melding gedaan van een coniferenbrand bij een woning aan de Johan Willem Frisostraat.

De brand heeft gewoed in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 april. De bewoner ontdekte de brand omstreeks 00.00 uur en kon deze zelf blussen. Circa 20 coniferen zijn verbrand.

De politie vermoedt brandstichting en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Rijssen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011040644)

Verdachte inbraak aangehouden na DNA-match Holten
Politie Twente heeft maandag 2 mei een 27-jarige man uit Almelo aangehouden die ervan wordt verdacht in de nacht van 17 op 18 december 2009 een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan de Enkweg.

Bij de inbraak zijn door de Technische recherche van Politie Twente sporen veiliggesteld. Deze heeft het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) onderzocht waarbij een match is gevonden met de verdachte. De verdachte is maandag 2 mei in zijn woning aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2009064011)

Babbeltrucs
In Twente zijn maandag 2 mei meerdere mensen actief geweest die met een babbeltruc langs de deuren gingen en geld van de bewoners afhandig probeerden te maken.

Hellendoorn
Maandag 2 mei zijn twee mannen aangehouden die worden verdacht van oplichting. Zij gingen bij ouderen langs de deur en probeerden hen met een babbeltruc geld te laten geven. De mannen, een 19-jarige uit Huis ter Heide en 22-jarige uit Soesterberg, waren eerst actief bij een bejaardenhuis aan de Reggeweg. Hierna gingen ze langs de deuren bij een complex met aanleunwoningen aan de Voordamsweg, waar agenten ze hebben aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. (2011040847)

Nijverdal
Bij een woning aan de Helmerstraat heeft een vrouw met een kind zich binnen weten te praten. De 85-jarige bewoonster kreeg argwaan toen zij met de twee in de keuken stond en ineens een derde persoon in het halletje zag staan. De verdachten zijn ontkomen. Het is niet bekend of iets is weggenomen. (2011040993)

Wierden
Aan het Binnenhof is een 70-jarige vrouw maandag 2 mei via een babbeltruc geld afhandig gemaakt. Bij haar kwam een man aan de deur die een zielig verhaal vertelde. De vrouw gaf hem geld, waarop de man weer vertrok. (2011040952)

De politie raadt mensen aan om alert te zijn op dit soort praktijken.

Een aantal vuistregels om dit te voorkomen: . Wees altijd gezond wantrouwend, want: waarom komen ze juist bij u? . Laat nooit iemand binnen, ook niet in de hal. Regen of geen regen. Sluit de deur, als u even wat op wilt halen. . Meteropnemers, politieagenten, collectanten of reparateurs hebben altijd een legitimatie bij zich. Vraag er gerust naar. Maar let op: dit geeft geen 100% garantie want er zijn mooie vervalsingen in omloop. . Bel, als u het niet vertrouwt, het bedrijf of de instelling waarvoor degene aan de deur zich uitgeeft om te informeren of men de persoon aan de deur kent en om te controleren of het verhaal klopt. . Verwijs mensen die geld willen wisselen naar een bank of supermarkt.

Een gouden regel bij onbekenden aan uw deur: als u alleen thuis bent, laat dan geen onbekende binnen! Als u het nog steeds niet helemaal vertrouwt, bel dan de politie via het algemene nummer 0900-8844 en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen en desgewenst wordt er een politieagent naar u gestuurd voor controle

Scooterrijder gewond bij voorkomen aanrijding Almelo
Een 38-jarige scooterrijder uit Almelo is maandag 2 mei gewond geraakt. Hij probeerde een aanrijding te voorkomen waarbij hij ten val kwam.

De man reed omstreeks 22.00 uur op de Violierstraat en remde voor een vrouw die het fietspad overstak. Door het remmen raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt. en kwam ten val. Hij heeft hiermee een aanrijding voorkomen. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011040988)

Fietssters gewond bij aanrijding Wierden
Een 70- en een 74-jarige vrouw, beiden uit Wierden, zijn maandag 2 mei omstreeks 23.00 uur gevallen toen één van hen aan de Spoorstraat werd aangereden door een auto.

De auto, bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Wierden, sloeg vanuit de Stationsstraat rechtsaf de Spoorstraat in. De automobiliste zag de fietssters over het hoofd en tikte één van hen aan, waardoor ze beiden ten val kwamen. Beiden vrouwen zijn met lichte verwondingen ter controle naar een ziekenhuis gebracht. (2011041017)

Met teveel alcohol achter het stuur Markelo
Aan de Meenweg is maandag 2 mei een 53-jarige man uit Goor aangehouden omdat hij met teveel alcohol op een auto bestuurde.

Surveillerende agenten zagen de man over de IJsbaanweg rijden. De man werd ter controle staande gehouden aan de Meenweg, waarbij de agenten een alcohollucht roken. De man werd onderworpen aan een blaastest en na enkele malen opzettelijk fout geblazen te hebben, bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf 1,05 promille aan. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011040975)

Ongeval aan Enschedesestraat
Hengelo
Een 48-jarige man uit Enschede is maandag 2 mei gewond geraakt bij een aanrijding.

De man wilde omstreeks 13.45 uur met de fiets de Enschedesestraat oversteken. Een 27-jarige man uit Hengelo reed met de auto over de Enschedesestraat en kon hem niet ontwijken. De 48-jarige man is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (2011040793)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Dinsdag 3 mei 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --