Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

3 mei 2011

Twee geschiedenis magazines in één: G-Geschiedenis en Lees het NA gaan samen

Met ingang van het mei-nummer van het historisch magazine G-Geschiedenis is aan de achterzijde het nieuwe magazine Lees het NA toegevoegd. Het tijdschrift, dat zes keer per jaar verschijnt, is deels gewijd aan de onderwerpen die tot voor kort in het Nationaal Archief Magazine waren te lezen. Maar waar het voormalige magazine zich richtte op vaste leden is Lees het NA voor iedereen in de winkels te koop.

De nieuwe combinatie G-Geschiedenis en Lees het NA gaat nog meer aandacht besteden aan het Nederlandse verleden. De collecties van het Nationaal Archief bieden een schat aan informatie over ons verleden. Maar Lees het NA zoekt altijd naar een link met de actualiteit. Zoals de aardbeving in Japan, in Lees het NA wordt teruggekeken op de beving in 1792, met even desastreuze gevolgen. Ad van Liempt vertelt over zijn onderzoek naar de slachtoffers van de Jodenjagers tijdens de Tweede Wereldoorlog, in mei ook weer een actueel onderwerp.

Lees het NA wordt uitgebracht door de Stichting Vrienden van het Nationaal Archief. Dit magazine wil de rijke archiefcollecties dichter bij de lezer brengen en de parels uit de Nederlandse geschiedenis in de spotlight zetten.

G-Geschiedenis is in Nederland op de markt sinds oktober 2010, en wordt uitgegeven door Senior Publications Nederland, de uitgever van o.m. Plus Magazine. In elk nummer wordt uitgebreid aandacht besteed aan de grote gebeurtenissen en historische figuren uit de wereldgeschiedenis. G-Geschiedenis/Lees het NA heeft een oplage van 40.000 ex, de verkoopprijs blijft ongewijzigd (¤5,50).

Voor meer informatie en/of een abonnement kan men terecht op www.g-geschiedenis.nl




Ingezonden persbericht