Gemeente De Wolden



Persbericht



Zuidwolde, 3 mei 2011




Fresssh, 3550 jongeren krijgen persoonlijke uitnodiging wethouder

Deze week ontvangen alle 3550 jongeren in De Wolden van 12 tot 23 jaar een persoonlijke uitnodiging voor FRESSSH. Het Frisfeest dat de gemeente samen met Stichting Welzijn De Wolden en enkele jongeren organiseert. Vrijdagavond 13 mei start het feest vanaf 20.00 uur in de feesttent op het StoneHill Fair-terrein bij Zuidwolde.
Onder het genot van alcoholvrije drankjes kunnen de bezoekers genieten van de optredens van DJ N-Joy, Gin Gedonder en The Flying Drumsticks.

Drankgebruik onder jongeren verminderen
Het feest wordt georganiseerd in het kader van het alcoholmatigingsbeleid, dat de gemeenteraad in 2010 vaststelde. Wethouder Liesbeth Koster: "Door alleen fris te schenken, willen we de jongeren graag laten ervaren dat je zonder alcohol ook een geweldig feest kunt hebben".

Persoonlijke uitnodiging
In de uitnodiging, die deze week bij de jongeren op de deurmat valt, nodigt Liesbeth Koster de jongeren persoonlijk uit. De uitnodiging is gemaakt door Sandra Rooth uit Zuidwolde. Sandra is een vrijwilligster van Stichting Welzijn De Wolden.
De kosten zijn E 10,00. Dit is inclusief drie consumpties en het hele weekend vrij toegang tot de StoneHillFair.

Uitreiken certificaten keten
Voorafgaand aan dit feest reikt burgemeester Peter Snijders van De Wolden de certificaten aan de veertien jongerenketen uit. Deze keten voldoen aan de door de gemeente gestelde voorwaarden. Hierbij moet gedacht worden aan deelname door zowel jongeren als hun ouders aan alcoholvoorlichting en controle door de brandweer op brandveiligheid. Tevens moet de keet voldoen aan een aantal bouwvoorschriften. Voldoet de keet aan de voorwaarden dan krijgt een nieuwe keet een certificaat of wordt het certificaat van een bestaande keet met een jaar verlengd.






Gemeente De Wolden