Gemeente De Wolden



Persbericht









Zuidwolde, 3 mei 2011





E 410.000,- aan extra TenneT-geld naar De Wolden


De gemeente De Wolden ontvangt 410.000 euro extra subsidie van TenneT. In totaal investeert De Wolden in het landschap 1,5 miljoen aan TenneT-gelden. In juni bespreekt de gemeenteraad het voorstel om de extra middelen beschikbaar te stellen aan vier nieuwe projecten en de eigen bijdrage van E 112.500,- vrij te maken. Belangrijke voorwaarde is dat de projecten eind 2011 zijn afgerond.

Wethouder openbare werken Henk Lammers: "Met deze investering nemen we de komende maanden een forse klus aan. Er moet veel gebeuren in een korte tijd. Doordat andere gemeenten de TenneT-gelden niet op tijd konden besteden, komt de gemeente De Wolden in aanmerking voor deze extra subsidie. Dankzij deze subsidie kunnen we het Woldense landschap nog mooier maken."


Nieuwe TenneT-projecten

Het college wil de raad voorstellen de extra TenneT-gelden te besteden aan het vervangen van de monumentale burg over Zuidwoldiger Wateroplossing bij De Stuw, het plegen van onderhoud aan alle waardevolle bomen in de gemeente, het aanleggen van een fietspad langs de Meppelerweg tussen de Westerveldsweg en Zuidwolde en het aanleggen van een landschappelijk wandelroute. De route komt te liggen tussen Ruinen, Zuidwolde en de Wijk.


Lopende TenneT-projecten
De Wolden ontvangt nu al subsidie voor het herstelplan Ten Arlo, het verbeteren van groenstructuren in het landinrichtingsproject Zuidwolde, omgevingsproject Broekhuizen-Hooge Linthorst en het vlinderommetje bij Zuidwolde.


TenneT-gelden


Tennet heeft in overleg met het Ministerie en de Provincies Overijssel en Drenthe afspraken gemaakt over het handhaven van de hoogspanningslijn tussen Hoogeveen en Zwolle. Doordat de lijn nu bovengronds blijft, heeft dit invloed op de ruimtelijke kwaliteit van het gebied. Om dit te compenseren heeft TenneT een budget van E 10 miljoen beschikbaar gesteld voor compensatieprojecten voor natuur en landschap.