Opsporingsbericht: overval op café 't Hoekske te Nijlen

03/05/2011 14:40

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des konings van Mechelen, om volgend opsporingsbericht te verspreiden:

Tijdens de nacht van zondag 21 op maandag 22 november 2010 werd in Nijlen café 't Hoekske overvallen.

Het was even voor 5 uur 's morgens wanneer 3 mannen plots het café aan de Bevelsesteenweg binnen kwamen. Ze bedreigden de barman en de laatste klant met pistolen en eisten het geld van de kassa en van de bingokasten. De barman kreeg enkele rake vuistslagen in het gezicht.

Twee overvallers droegen een bivakmuts. De derde was ongemaskerd. Deze man was kort voor de overval het café al binnen gegaan met een smoes. Hij vroeg of hij het toilet mocht gebruiken en intussen kon hij zien hoeveel klanten er nog in het café aanwezig waren.

(robottekening)

Van deze man kon een robottekening worden gemaakt. Hij is 25 à 30 jaar oud en ongeveer 1m70 lang. Hij is struis gebouwd en heeft dikke donkere wenkbrauwen. Hij sprak Nederlands met een Antwerps accent. Hij droeg een donkere lederen jas en was gewapend met een zwart pistool.

Zijn kompanen waren groter. Eén van hen sprak Nederlands met een Gents accent. Onder elkaar spraken ze Nederlands en een vreemde taal, mogelijk Arabisch.

Rond het tijdstip van de overval zag een getuige een donkere personenwagen voor het café, een ouder model. Hij zag enkele mannen het café verlaten en in de auto stappen. Hij beschrijft de mannen als volgt; ze zijn atletisch gebouwd, ongeveer 1m80 lang en vermoedelijk van Noordafrikaanse afkomst. Eén van hen droeg een kakikleurige pet.

Herkent u de man van de robotfoto of weet u meer over de feiten, neem dan contact op met de politie. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30 300 Discretie wordt verzekerd.

Emailen kan ook via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie. (www.politie.be)

DGJ-DJO/OAR-TP

TELEFACTS CRIME 03/05/11

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel