Ingezonden persbericht


BARRY PAF BRENGT ARTIESTEN BIJEEN NA INSPIREREND BEZOEK AAN KENIA EN MALAWI

Brainpower, Lasgo, AnnaGrace en Mitch Crown maken track voor dance4life

Hilversum, 3 mei 2011 - Brainpower, Lasgo, AnnaGrace en Mitch Crown hebben de handen ineen geslagen voor een speciaal nummer voor dance4life. Radio 538 DJ en dance4life ambassadeur Barry Paf bracht de artiesten bijeen. De inspiratie voor het maken van een track kreeg de 538-DJ na een recent bezoek aan Kenia en Malawi, waar hij was om zelf te zien hoe dance4life te werk gaat en wat er met het geld gebeurt dat door scholieren in Nederland wordt ingezameld.

dance4life tonight
Na zijn bezoek aan Kenia en Malawi benaderde Barry Paf diverse artiesten om hun medewerking te vragen voor de dance4life-track. Platenmaatschappij 8ball Music was bereid om het nummer geheel belangeloos te produceren. Onder de naam 'dance4life united' werkten Brainpower, Lasgo, AnnaGrace en Mitch Crown samen aan de track genaamd 'dance4life tonight'. Mitch Crown bracht afgelopen zaterdag tijdens het 538 Koninginnedagfeest op het Museumplein de primeur van de track. De beelden van het optreden van Mitch Crown zijn te bekijken via http://www.youtube.com/user/radio538#p/u/18/hLGD5_xZMWg

Opbrengst
Het nummer 'dance4life tonight' is vanaf nu te downloaden via alle download portals. De opbrengst van de track gaat naar dance4life. dance4life inspireert jongeren om de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. dance4life geeft jongeren de juiste informatie over seks, hiv en aids en leert hen vaardigheden, zodat zij weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in 29 landen. Barry Paf: "In Kenia en Malawi heb ik zelf kunnen ervaren hoe hard het werk van dance4life nodig is. Ik vind dan ook dat heel Nederland dat moet weten en daarom is deze track gemaakt; er moet meer aandacht komen voor dance4life en de wereldwijde aidsproblematiek!"

Heftig bezoek Kenia en Malawi
Barry Paf bezocht in april het dance4life project in Kenia. Daar zag hij hoe dance4life te werk gaat en welke taboes er nog bestaan. Barry Paf: "Een van de Keniaanse scholieren vertelde mij dat jongeren daar door hun ouders in elkaar geslagen worden als zij een condoom bij zich dragen. Dat vond ik echt zo heftig. Dat is iets dat ik me echt niet kan voorstellen. Daaruit blijkt wel hoe belangrijk het is om de taboes rondom onderwerpen als seks, condooms en hiv te doorbreken."

Ook werd een bezoek gebracht aan een van de projecten van STOP AIDS NOW! in Malawi. Tijdens het dance4life scholenproject in 2010 zamelden de scholieren geld in voor deze projecten. Het project in Malawi biedt praktisch hulp en educatie aan aidswezen, kwetsbare kinderen en jongeren, weduwen en grootmoeders die de zorg voor aidswezen op zich nemen.

Het verslag van de reis van Barry is te bekijken via http://www.youtube.com/watch?v=WCQqkVbvaSA

Meer informatie: www.radio538.nl

Radio 538
Radio 538 is grappig, bruisend, onvoorspelbaar, stoer, eigenzinnig, jongensachtig, groots en meeslepend. Immers: RADIO = 538! Al meer dan 18 jaar het leukste en best beluisterde radiostation van Nederland. Met energie, gedrevenheid en passie voor radio is Radio 538 erin geslaagd zowel de meeste luisteraars, als de meeste adverteerders aan zich te binden en de absolute nummer 1 te worden! Radio 538 is in heel Nederland in de ether op 102 FM te ontvangen via de volgende frequenties 102.1/ 102.3 Flevoland, Noord-Holland, 102.2 Groningen, 102.3 Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, 102.4 Zeeland en Noord-Brabant 102.5 Friesland en Utrecht, 102.6 Overijssel en Gelderland, 102.7 Zuid-Holland en Drenthe en in Limburg op 891 AM te ontvangen. Radio 538 is ook via internet, kabel, digitale televisie en via mobiele telefoons op alle platforms als iPhone, Samsung, HTC, Blackberry en Nokia powered by Tunin.FM te beluisteren. Verder in heel Europa via de satelliet. Op 538gemist.nl zijn ook de bes te audio en videofragmenten terug te vinden. Radio 538 is meer dan het bekende station alleen. Via de website zijn ook diverse digitale radiostations te beluisteren waaronder 538Juize, 538 Dance Department, 538 Hitzone e.a. Radio 538 is Top 40-muziek, de beste hits, Dance, R&B en natuurlijk de populaire DJ's Edwin Evers, Jeroen Nieuwenhuize, Armin van Buuren, Tim Klijn, Jens Timmermans, Dennis Ruyer, Niels Hoogland, Ruud de Wild, Niek van der Bruggen, Mark Labrand, Lindo Duvall en Barry Paf. Kijk voor meer informatie op radio538.nl en radio538.info



Ingezonden persbericht