Opsporingsbericht: ramkraak op de De Keyserlei te Antwerpen

03/05/2011 15:37

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Antwerpen - om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar de ramkrakers die eind vorige maand een juwelierszaak hebben beroofd aan de De Keyserlei in Antwerpen.

De feiten gebeurden op zondag 27 maart 2011. Die nacht werd het uur verzet, van winter- naar zomeruur.

(beelden bewakingscamera De Keyserlei)

Die ochtend, om 20 over 7 (zomertijd), reed één van de bendeleden met een gestolen SEAT Toledo achterwaarts in op de vitrine van de juwelierszaak. De SEAT was diezelfde nacht gestolen in de Hendrik Kuijpersstraat in Mortsel.

Terwijl de vitrine werd geramd, keken zijn handlangers toe. Na de tweede poging was de opening groot genoeg en kropen de daders naar binnen. De chauffeur stapte intussen uit en ging weg richting Appelmansstraat.

Nog geen anderhalve minuut later kropen de 3 gangsters weer naar buiten en ook zij gingen in de richting van de Appelmansstraat. Een getuige zag het allemaal gebeuren.

De politie zou dié man graag willen spreken.

(beelden bewakingscamera Vestingstraat)

Om 7u23 registreerde de bewakingscamera's in de Vestingstraat een zwarte AUDI A4 break met Belgische nummerplaat die met hoge snelheid en met gedoofde lichten richting Pelikaanstraat reed. Vermoedelijk gaat het om de vluchtwagen van de bende.

Rond datzelfde tijdstip waren er nog andere auto's in de buurt. Mogelijk is één van de bestuurders een belangrijke getuige die de dieven zag instappen en wegvluchten. In dat geval willen de speurders dat graag weten.

De daders zijn 4 mannen. Ze zijn ongeveer 1m80 lang en één van hen is iets molliger dan de rest. Hij droeg een gestreepte sweater of trui, een jeansbroek en witte sportschoenen. Hij droeg een zware voorhamer met een lange gele steel. De dieven hadden gekleurde draagtassen bij zich, plastic zakken met een geruit motief in wit, rood en blauw.

Was u getuige van de ramkraak of van het wegvluchten van de AUDI break, of meent u de daders te kennen of hebt u andere nuttige informatie, neem dan zeker contact op met de speurders. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30 30 0 en via e-mail opsporingen@politie.be. Discretie wordt verzekerd.

E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie www.politie.be

DGJ-DJO/OAR-TP

TELEFACTS CRIME 03/05/11

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel