Ingezonden persbericht


Schermer, 03 mei 2011

Nieuws uit gemeente Schermer

Programma Dodenherdenking gemeente Schermer

Woensdag 4 mei wordt in het kader van de Dodenherdenking een stille tocht gehouden naar de monumenten op de algemene begraafplaats te Stompetoren. Het programma ziet er als volgt uit:

19.50 uur: start bij de kerk aan de Noordervaart te Stompetoren. De Schermer Fanfare speelt bij het monument.

20.00 uur: twee minuten stilte.

20.02 - 20.30 uur: korte uitvoering door de Schermer Fanfare. Burgemeester Piet Moeijes legt als eerste bloemen bij de plaquette van de burgerslachtoffers. Daarna is er gelegenheid voor anderen om bloemen te leggen. Ronde over de begraafplaats langs de oorlogsgraven van de vliegeniers. Stille tocht naar de kerk. Korte toespraak door burgemeester Piet Moeijes. Korte film door jongeren uit gemeente Schermer.

Portefeuillehouder: Piet Moeijes

­­­­­­­­­­­­­

Kindergemeenteraad voor Schermer

Gemeente Schermer biedt donderdag 26 mei onderdak aan de Kindergemeenteraad. Leerlingen van de groepen 7/8 van vier basisscholen uit de gemeente (Het Kompas, St. Michaëlschool, de W.J. Driessen en de St. Josephschool) discussiëren dan over 'het beste idee van de Schermer'. Het gekozen, beste, idee wordt ook uitgevoerd. De Kindergemeenteraad is van 18.00 tot 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Schermer, Noordervaart 99 in Stompetoren. Deze raad past binnen de ambitie van het gemeentebestuur Schermer om jongeren meer voor de lokale politiek te interesseren. Onderdeel daarvan is ook het bevorderen van inspraak voor jongeren.

Voorafgaand aan de Kindergemeenteraad is er om 15.00 uur een plenaire gespreksronde met gemeenteraadsleden. Ook worden 's middags de voorstellen van de andere groepen besproken. Tijdens de Kindergemeenteraad worden de voorstellen gepresenteerd en volgt er een debat. Als klap op de vuurpijl wordt afgesloten met een stemming.

Inzicht geven

De Kindergemeenteraad wordt samen met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) en het jongerenwerk Kern8 georganiseerd. Doel van het project de Kindergemeenteraad is om kinderen inzicht te geven in de politieke en ambtelijke processen.

'Het is een mooie kennismaking met bestuur en ambtelijke organisatie. Ik ben blij met de grote belangstelling onder kinderen. We hopen op een stevig debat en veel jeugdig, politiek talent,' geeft wethouder Jack Stroomer aan.

Portefeuillehouder: Jack Stroomer

­­­­­­­­­­­­­

Herstelwerkzaamheden raadhuis Grootschermer

Het voormalig raadhuis aan de Scheepjeswerf in Grootschermer wordt hersteld. De houten balkkoppen op de begane grondvloer zijn aangetast en verliezen daardoor hun dragende functie. Hierdoor ontstaat er beweging in de begane grondvloer. In totaal worden er twaalf balkkoppen vervangen. Ook volgt herstel van een koppelanker in de kapconstructie.

Het uit 1652 daterend pand, één van de gezichtsbepalende monumenten binnen Grootschermer, biedt momenteel onderdak aan de redactie van de Polder/Kogge- en OmringExpress. Tot ongeveer begin jaren zeventig van de vorige eeuw fungeerde dit pand als raadhuis voor de toenmalige gemeente Grootschermer. Het gebouw is eigendom van gemeente Schermer.

Portefeuillehouder: Wim van Enter

­­­­­­­­­­­­­Maatregelen rond aanpak onveilige damwand in Stompetoren

Juni dit jaar starten de baggerwerkzaamheden aan de speeltuin bij de Singel in Stompetoren. Aansluitend wordt de volgende maand de beschoeiing tot even boven de waterlijn afgezaagd. De maatregelen zijn nodig omdat de huidige damwand onveilig is. Op basis van 'werk met werk' wordt de Singel meteen ook gebaggerd.

Inmiddels is een aantal directe maatregelen getroffen. Het gaat om het aanbrengen van schapengaas aan de leuningen op de damwand en het plaatselijk verstevigen van de leuningen met perkoenpalen.

De werkzaamheden zijn een direct gevolg van een collegebesluit van vorige week.

Portefeuillehouder: Wim van Enter

Agenda

4 mei 2011

Dodenherdenking

19.45 - 20.30 uur

Kerk aan de Noordervaart in Stompetoren.

11 mei 2011

Opiniërende vergadering gemeenteraad

20.00 uur

Gemeentehuis, Noordervaart 99, Stompetoren

26 mei 2011

Kindergemeenteraad

18.00 - 19.00 uur

Gemeentehuis, Noordervaart 99, Stompetoren