Ingezonden persbericht


Utrecht, 3 mei 2011

De complete Indonesische keuken
'785 authentieke recepten van de verschillende eilanden'

De Indonesische keuken
Auteur: Lonny Gerungan
Gebonden, 440 pagina's
ISBN 978 90 215 4981 1
Prijs: ¤ 22,50

Reeds verschenen

Lonny Gerungan, de immens populaire Indonesische tv-kok heeft inmiddels veel exotische kookboeken op zijn naam staan. Maar geen enkele is zo volledig en verrassend als De complete Indonesische keuken. Met 785 authentieke recepten is deze vierde druk inmiddels een standaardnaslagwerk die ook in jouw keuken niet mag ontbreken.

Koken is Lonny met de paplepel ingegoten. Zijn vader was chef-kok van het westerse Bali-hotel en ook zijn moeder had een eigen restaurant. Lonny put in De complete Indonesische keuken dan ook graag en veel uit de mooiste gerechten van de familie Gerungan. Maar hij gaat ook op reis, want onze gepassioneerde kookkunstenaar doet niets liever dan nieuwe en bijzondere recepten ontdekken op de vele eilanden. Via Lonny leer je de Gordel van Smaragd écht kennen.

Lonny's liefde voor zijn Indonesië proef je in de vele recepten die hij voor je heeft opgetekend. Maar praktisch is hij ook. Dat de recepten in De complete Indonesische keuken zowel per eiland als per hoofdingrediënt zijn ingedeeld, maakt het zoeken lekker makkelijk. Bovendien kent het boek veel achtergrondinformatie over de geschiedenis en bijzonderheden van de Indonesische keuken. En wat dacht je van een apart hoofdstuk over rijst: de basis van de Indonesische keuken? Gelukkig ontbreekt ook een uitgebreide verklarende woordenlijst van exotische ingrediënten niet.

De complete Indonesische keuken is een prachtige ode aan land, mensen en keuken; een aanwinst voor iedereen die Lonny's passie voor Indonesië deelt!