Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rechtspraak zoals GOOGLE het zou doen

Ultimoo gaat als eerste incassobureau vonnis halen via e-Court

Woerden, 3 mei 2011 - Met de nieuwe wet op incassokosten op komst en de forse stijging van de griffierechten is efficiëntie in de incassowereld geboden. Om die reden is incassobureau Ultimoo een samenwerking aangegaan met e-Court. De online rechtbank e-Court maakt het voor minimaal 70% van de vorderingen overbodig om de rechtbank in te schakelen ter verkrijging van een vonnis.

Het proces is even simpel als doeltreffend. Via een goed leesbaar exploot, geschreven in leesbare taal, uitgebracht door een deurwaarder, wordt de gedaagde in de gelegenheid gesteld om te kiezen voor een procedure via de rechtbank of via e-Court. In de eerste 4 weken bestaat de mogelijkheid om online verweer te voeren. Daarna doet een geschillenbeslechter, een onafhankelijke oud rechter of advocaat, uitspraak. Deze uitspraak is bindend en wordt vastgelegd in een notariële acte waarmee de deurwaarder exact hetzelfde kan doen als met een vonnis. De kosten van deze simpele procedure zijn in de meeste gevallen meer dan 50% lager dan de traditionele wijze van werken.

Arjan Stigter, directeur van Ultimoo: 'E-Court is een alternatief dat gerechtelijke procedures efficiënt maakt. Een transparante, voor alle partijen begrijpelijke procedure die niet alleen sneller is, maar ook een stuk goedkoper.'

Over e-Court
E-Court is de eerste online rechtbank van Nederland. Met e-Court hebben advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, universitair docenten en andere juridische professionals zich verenigd om de rechtspraak weer toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen. E-Court maakt het mogelijk om binnen acht weken tegen veel lagere kosten een deskundig, maar bindend oordeel te krijgen dat gelijk staat aan een vonnis van de rechtbank. E-Court behandelt allerlei soorten civiele conflicten, zoals arbeidsconflicten, conflicten over dienstverlening en producten, incassozaken, maar ook burenruzies. E-Court doet geen strafrecht of bestuursrecht, waar de overheid het monopolie op heeft. De rechters hebben minstens 7 jaar werkervaring en zijn gespecialiseerd binnen het civiele recht.

Over Ultimoo
Ultimoo is de incasso specialist. De activiteiten van Ultimoo zijn nationale, internationale en gerechtelijke incasso. Het belangrijkste doel is de cashflow van (middel)grote ondernemingen op een innovatieve en maatschappelijk verantwoorde manier te maximaliseren en zeker te stellen.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht