Ingezonden persbericht





Royal wedding op Koninginnedag in Botanische Tuin De Kruidhof

Een bijzondere gebeurtenis op een bijzondere dag: een van de bijenvolken op De Kruidhof ging zwermen. Deze zoektocht naar een nieuwe woning, onder aanvoering van de bijenkoningin, wordt ook wel bruidsvlucht genoemd.

De botanische tuinen in Buitenpost werden op Koninginnedag al extra druk bezocht door de vele bezoekers die waren afgekomen op kwekersdag 'Tuindag Buitengewoon'. Vele tuinspecialisten hadden hun bijzondere planten ter verkoop meegenomen naar De Kruidhof.

Ondertussen schepte de vrouwelijke imker de bijen in een korf om ze een rustige, nieuwe woning te bieden. De zwerm was neergestreken in de bijenstal zelf waardoor het publiek vanaf het tuinpad in de Vlindertuin goed zicht had op het werk van deze vakvrouw. Een bijenzwerm is niet gevaarlijk. De bijen die de zwerm vormen gaan met een volle maag van huis en zijn daardoor niet steeklustig. Er is daarom geen reden om bang te zijn.

Een bijenzwerm is een deel van een bijenvolk uit de bijenkast van een imker, dat op stap is gegaan. De kast wordt de bijen te krap. Deze bijen zijn dan op zoek naar een nieuwe woning om daar uit te groeien tot een nieuw volk.

Zo had Botanische Tuin De Kruidhof haar eigen Royal Wedding op Koninginnedag.