Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 3 mei 2011

IPM-interface voor MP85A meetversterkers van HBM

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meetopnemers, elektronica voor signaalverwerking, data-acquisitie systemen en meetsoftware, heeft de process controllers MP85A FASTpress en MP85A-S EASYswitch uitgerust met een IPM-interface. Daardoor kunnen de meetgegevens afkomstig van de MP85A meetversterkers direct in de IPM-software van de firma CSP GmbH toegepast en verwerkt worden. De IPM-software wordt door de toonaangevende fabrikanten in de automobielindustrie veel gebruikt voor de monitoring van productieprocessen en voor kwaliteitscontroles.

De MP85A meetversterkers van HBM worden vooral ingezet voor de monitoring van press-fit processen (FASTpress) en switchchecks (EASYswitch). De meetwaarden worden door de meetopnemer verzameld en direct in de controller verwerkt. Daardoor is er meteen duidelijkheid over de status en kwaliteit van de stappen in het productieproces. Voor de beide controllers van HBM is er nu een nieuwe software-interface ontwikkeld, die een eenvoudige integratie met IPM-software voor process data management mogelijk maakt. De productiedata kunnen zo direct voor visualisatie en archivering naar het IPM-systeem voor productie- en kwaliteitsbewaking gestuurd worden. In aanvulling op de overall status van het procesonderdeel - OK of niet OK - kunnen ook complete curves van bijvoorbeeld een press-fit process verstuurd worden. Ook zijn er diverse andere manieren om de criteria voor het succesvolle verloop van de productiestap te visualiseren. De data kunnen ook real time via een webbrowser bekeken worden. De productieprocessen kunnen zo dus live gemonitord worden, zonder dat er een operator fysiek bij de machine aanwezig moet zijn. Als het systeem een foutmelding geeft wordt de operator automatisch met behulp van een SMS- of e-mail bericht gewaarschuwd, zodat hij onmiddellijk kan reageren. Dankzij de snelle foutmeldingen is het mogelijk de productkwaliteit in het algemeen te verbeteren en de kosten van productuitval of -nog erger- product recalls te beperken.

De processdata kunnen natuurlijk ook in detail geanalyseerd worden om trends in de metingen en de meetwaarden in kaart te brengen. Daardoor kan vroegtijdig ingegrepen worden nog voordat de eerste problemen zich voordoen. Alle data worden voor de lange termijn opgeslagen in de database van de IPM-software, zodat het verloop van alle processtappen getraceerd kunnen worden.

Voor meer informatie: http://www.hbm.com/en/menu/products/measurement-electronics-software/industrial-amplifiers/ipm-integrated-processdata-management/

-----------------------------