Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven, 3 mei 2011

Essilor Europe versterkt Benelux/Nordics organisatie

Essilor, wereldmarktleider op het gebied van oogoptische producten, heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd binnen de Europese divisie om de regio Benelux en de Nordics te versterken. Ron de Bruijn, voorheen Algemeen Directeur Essilor Benelux, is per 1 januari 2011 benoemd tot Vice-President Benelux & Nordics Essilor Europe. Tevens is hij lid van het Europese managementteam en als zodanig verantwoordelijk voor alle activiteiten van Essilor in deze nieuwe regio.

Ten gevolge van deze wijziging in functie zal De Bruijn een deel van zijn directe verantwoordelijkheden delegeren. Alex Versteeg is daarom per 1 april 2011 benoemd tot Commercieel Directeur Essilor Benelux. Hij krijgt de verantwoordelijkheid over alle verkoopactiviteiten van brillenglazen en instrumenten van Essilor in de Benelux en zal rapporteren aan Ron de Bruijn. Tevens wordt hij lid van het managementteam voor deze regio.

Per 1 februari is Hidde Kruize benoemd tot Marketing Manager Benelux/Nordics. Per 1 april is daarnaast Geert Fernhout als Business Development Manager toegevoegd aan het managementteam van de Benelux/Nordics. Geert wordt verantwoordelijk voor een aantal belangrijke business projecten. Geert was hiervoor werkzaam bij Schouten Nelissen als Marketing en Sales Manager Nederland.

De benoemingen binnen het managementteam van Benelux/Nordics van Essilor Europe hebben ook gevolgen voor de Nederlandse verkooporganisatie. Frank Rijksen en Nico Smits zullen samen de verkoopverantwoordelijkheden in Nederland van Alex Versteeg overnemen en zijn benoemd tot respectievelijk Sales Manager Noord-Nederland (Rijksen) en Zuid-Nederland (Smits).

Ron de Bruijn: "Door de integrale aanpak binnen deze nieuwe regio van Essilor Europe kan er, met gebruikmaking van de vele toonaangevende ontwikkelingen en ervaringen binnen de Benelux bijvoorbeeld met ons 10 jarige Alliance programma, maar ook met ons toonaangevende en geavanceerde RX-lab in Zevenaar, een veel grotere integrale business service aan onze klanten worden gegeven."

------------------------------