Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Apeldoorn, 3 mei 2011

Midwinter Marathon groeit naar maximaal 11.500 deelnemers

Om de lopers van de Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon in optimale omstandigheden te kunnen laten lopen, heeft de organisatie een aantal maatregelen genomen. Met het recordaantal van ruim 9.000 deelnemers tijdens de laatste editie in februari is voor komende jaren een maximum aantal van 11.500 deelnemers bepaald. Daarnaast is er vanaf de volgende editie op 5 februari 2012 een verplichte indeling in startvakken en is er geen na-inschrijving meer op de dag zelf (m.u.v. de Kidsrun).

De Midwinter Marathon is één van de grootste hardloopevenementen in de winter en is het afgelopen jaar enorm gegroeid. De organisatie heeft daarom gekeken wat de optimale omstandigheden zijn voor de lopers. Hierbij moet rekening gehouden worden met de start- en finishtijden, de programmering van vijf looponderdelen en de capaciteit van het parcours. De grens van het aantal deelnemers ligt volgens de organisatie op 11.500 deelnemers. Het is reëel dat deze aantallen de komende jaren ook bereikt gaan worden. Voor de twee populairste afstanden, de Aventus Acht van Apeldoorn en de Hollander Techniek Mini-Marathon, is een limiet ingesteld. Voor de Acht van Apeldoorn zijn dit maximaal 4.500 deelnemers. Op de Mini-Marathon sluit de inschrijving in het vervolg als de teller op 4.000 deelnemers staat.

Op de Centraal Beheer Achmea Marathon de Helicon Asselronde en de Stentor Kidsrun is de deelname aan lopers vrij constant en is het niet nodig om een limiet te stellen.

Omdat er geen na-inschrijving meer is wil de organisatie de lopers tegemoet te komen. Lopers kunnen zich in het vervolg tot de dinsdag voorafgaand aan het evenement voorinschrijven. Dat is anderhalve week langer als voorgaande jaren.

Ten opzichte van de laatste editie afgelopen februari blijven de inschrijfgelden voor 2012 gelijk.

De organisatie zet met deze maatregelen weer een stap als gevolg van de groei van het aantal deelnemers aan de Midwinter Marathon.

Einde persbericht

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht