Gemeente Haaren


Bevrijdingsvuurestafette 2011

Op 4 mei wordt elk jaar de overgang van 4 op 5 mei gevierd met de Bevrijdingsvuurestafette. Dit jaar wordt de Bevrijdingsvuurestafette voor de 63e keer georganiseerd.

Voorafgaand aan de estafette is er een ceremonie op het 5 mei plein. Tijdens deze ceremonie wordt het Bevrijdingsvuur ontstoken, waarna de lopersgroepen het Bevrijdingsvuur door heel Nederland verspreiden.

In de loop der jaren is het vrijheidsvuur uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij vele enthousiaste sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur door middel van een estafette "als een lopend vuurtje" door het land te verspreiden. Zo geven sporters en gemeenten in heel Nederland uitdrukking aan de betekenis van het Vrijheidsvuur.

Doet uw sportgroep mee?

Ook uw sportvereniging kan de symboliek van het Vrijheidsvuur uitdragen door een team samen te stellen. U haalt het Vrijheidsvuur op in de nacht van 4 op 5 mei in Wageningen. Ons gemeentebestuur ontvangt u bij terugkomst in Haaren, waarna u het Vrijheidsvuur overdraagt in een feestelijke ceremonie.

Aanmelden

Hebt u interesse, dan kunt u zich melden (vóór 24 maart) bij Monique Mickers per mail m.mickers@haaren.nl of per telefoon (0411) 62 72 83.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Kijk ook eens op www.4en5meiwageningen.nl/bevrijdingsvuurestafette