KNHS

KNHS-Oefendressuurdag op 4 mei
7 maart 2011
KNHS oefendressuurdag

ERMELO (KNHS) - Op woensdag 4 mei kunnen ruiters op het KNHS-centrum in Ermelo onder toeziend oog van nationale juryleden een dressuurproef rijden. Een unieke gelegenheid om ervaring op te doen en te leren van het deskundige commentaar van de jury.

De oefendressuurdag begint om 14.30 uur en is rond 19.45 uur afgelopen. Alle ruiters in de klasse B t/m ZZ-licht mogen een begeleider meenemen die video opnames maakt van de proef. De juryleden spreken het commentaar en de tips live in tijdens de proef. Op deze manier kan de ruiter thuis nog vele malen de proef bestuderen. De Z-proeven worden beoordeeld door de bekende Grand Prix juryleden Wim Ernes en Adriaan Hamoen. De klasse B tot en met M2 worden onder andere beoordeeld door de nationale juryleden Monique Peutz, Karin Retera, Mariette Sanders en Janine van Twist.

Iedereen mag twee proeven rijden, bijvoorbeeld een proef op eigen niveau en een proef in een klasse hoger. Tijdens de oefendressuurmiddag/-avond is het dragen van een wedstrijdtenue verplicht. De kosten zijn 15,-- per proef.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via accommodaties@knhs.nl onder vermelding van voornaam, achternaam, persoonsnummer, naam paard / pony en welke klasse / categorie en het aantal starts.

De startlijsten worden een week voorafgaand aan de oefendressuurdag op internet gepubliceerd. (www.knhs.nl -> KNHS Opleidingen -> Oefendressuur)

Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling Accommodaties via telefoonnummer (0577) 40 82 80 of per e-mail: accommodaties@knhs.nl .