Gemeente Valkenburg aan de Geul

Programma herdenkingsavond 4 mei

Op 4 mei om 19:15 uur wordt een korte bezinning gehouden bij de Lourdesgrot aan de Cauberg. Om 19:40 uur vertrekt de stille tocht vanaf de Lourdesgrot naar de gedachteniskapel aan de Cauberg, waar in september 1944 de verzetsstrijders W.J. Francotte en J.H. Coenen door Duits geweld de dood vonden. Halverwege de route worden ter hoogte van de Joodse begraafplaats bloemen gelegd ter nagedachtenis van de Joodse oorlogsslachtoffers.

Twee minuten stilte
Om 20:00 uur worden bij het monument op de Cauberg allen, die voor de vrijheid van ons vaderland vielen en alle andere slachtoffers van geweld met twee minuten stilte herdacht.

Aan de hierna te houden dienst verlenen medewerking: Ds. A Witte, pastoor H. Jansen en H.Ch. Altmann namens de Joodse Gemeenschap Limburg. Leerlingen van het Stella Maris College in Valkenburg, kinderen van basisschool de Plenkert en de plaatselijke scouting leveren ook hun bijdrage aan deze herdenking. Daarnaast zijn schutterij St. Mauritius Strucht van Schin op Geul en Brassband St. Gerlach aanwezig.

Het brengen van een bloemenhulde op de plaats van de herdenking is toegestaan. Na afloop bestaat de mogelijkheid om onder het genot van een kop koffie en een stuk vlaai na te praten in Sport- en recreatiecentrum De Polfermolen in de Plenkertstraat. Â