Gemeente Lopik

Programma dodenherdenking

BENSCHOP
19.50 uur Kranslegging
Kranslegging door wethouder De Korte en haar echtgenoot bij monument aan Benedeneind ZZ. Leerlingen van de basisscholen leggen bloemen, muziekstuk door Onderling Genoegen.
19.58 uur `The last Post'
20.00 uur Twee minuten stilte
Het Wilhelmus (2 coupletten), gevolgd door muziekstukken door Onderling Genoegen, Zangvereniging Zanglust en gedichtenvoordracht. Afsluiting
Dankwoord en sluiting van de plechtigheid door wethouder De Korte en gelegenheid tot het leggen van bloemen door aanwezigen. Aansluitend gelegenheid tot koffie drinken bij Abrona, locatie Boerderij De Haan.

JAARSVELD
Vanaf 19.25 Aanvang
Verzamelen in het Hervormd Verenigingsgebouw.
19.40 uur Vertrek stille tocht richting monument, kranslegging Kranslegging door de burgemeester en haar echtgenoot. Bloemlegging, kranslegging door leerlingen van de school, voordragen gedicht, bloemenhulde door Stichting Scouting Clifford Reichert en leerlingen van de school.
19.58 uur `The last Post'
20.00 uur Twee minuten stilte
Het Wilhelmus (2 coupletten), gevolgd door gedichtenvoordracht. 20.10 uur Afsluiting
Een kleine delegatie legt bloemen op het graf van soldaat De Groot. Soldaat De Groot is omgekomen bij de Duitse inval in mei 1940 tijdens de verdediging van de IJssellinie bij Zutphen en is herbegraven in Jaarsveld.
Aansluitend gelegenheid tot drinken van koffie in het Hervormd Verenigingsgebouw.
Wijzigingen onder voorbehoud in verband ontbreken definitieve programma.

LOPIK-DORP
19.50 uur Aanvang
Verzamelen in de Dorpstraat tegenover het monument. Kranslegging door wethouder Perlot en zijn echtgenote. Bloemlegging door leerlingen van de basisscholen en leden van de Stichting Scouting Clifford Reichert. Na deze plechtigheid een muziekstuk door Crescendo.
19.58 uur `The last Post'
20.00 uur Twee minuten stilte
Het Wilhelmus (2 coupletten) door Crescendo en aanwezigen, gevolgd door muziek door zangkoor Deum Fidentes en gedichtenvoordracht. 20.30 uur Afsluiting
Sluiting en dankwoord door wethouder Perlot. Belangstellenden kunnen bloemen leggen bij het monument. Aansluitend gelegenheid tot drinken van koffie in de Schaapskooi.

De volledige programma's van de herdenkingen in Benschop, Jaarsveld en Lopik-dorp vindt u op www.lopik.nl onder de knop Actueel > Nieuws.


* Programma dodenherdenking Lopik-dorp 2011.pdf
* Programma dodenherdenking Benschop 2011.pdf