Provincie Utrecht

Onderhoud fietspad Koningsweg bij Amelisweerd in Utrecht

In de avond en nacht van 4 op 5 mei voert Rijkswaterstaat Utrecht onderhoudswerkzaamheden uit op het fietspad van de Koningsweg, de provinciale weg N411, ter hoogte van het viaduct over de A27 bij Amelisweerd in Utrecht. Tijdens de werkzaamheden blijft zowel fiets- als autoverkeer mogelijk.

Werkzaamheden
De werkzaamheden op het fietspad bestaan uit het verwijderen van de oude asfaltlaag, het repareren van de voegovergangen en het opnieuw aanbrengen van een laag asfalt en markering.

Datum, tijdsduur en geluidshinder
De werkzaamheden vinden plaats tussen woensdagavond 4 mei, 21:00 uur en donderdagochtend 5 mei, 06:00 uur. Tijdens de werkzaamheden kan er enige geluidshinder ontstaan als gevolg van het frezen van het asfalt.

Gevolgen voor het verkeer
Het verkeer kan gebruik blijven maken van de Koningsweg maar kan wel enige hinder ondervinden. Eén rijstrook van de hoofdrijbaan wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit verkeer wordt door middel van tijdelijke verkeerslichten `om-en-om' langs het werk geleid. De andere (afgesloten) rijstrook wordt gebruikt voor het fietsverkeer, dat met behulp van verkeersregelaars langs het werk wordt geleid.

Bereikbaarheid aanwonenden
Tijdens de werkzaamheden aan het fietspad zijn de aanliggende panden beperkt bereikbaar. Aanwonenden zijn geïnformeerd over de werkzaamheden en de consequenties daarvan.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning noodgedwongen naar achteren schuift. Bijvoorbeeld als er lang achter elkaar veel regen valt. Asfalteren en markering aanbrengen is dan niet verstandig omdat het resultaat van slechte kwaliteit zal zijn.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden aan het fietspad op het viaduct in de Koningsweg over de A27 kunt u contact opnemen met: Rijkswaterstaat Utrecht, persvoorlichting-utrecht@rws.nl, (088) 797 33 51