Gemeente Eindhoven

Dodenherdenking 4 mei 2011

Op woensdag 4 mei 2011 is het 66 jaar geleden dat wij vrij van oorlog zijn en herdenken wij alle burgers en militairen die in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Traditiegetrouw vindt deze plechtige bijeenkomst op de gemeentelijke begraafplaats, De Oude Toren, in Woensel plaats. Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom.

Vrijheid op straat

Dit jaar is het thema van 4 mei: `Vrijheid op straat'. Vrijheid op straat gaat om vrijheid in afwezigheid van oorlog en onderdrukking om je vrij te kunnen bewegen in de openbare ruimte. Om te kunnen gaan en staan waar je wilt zonder bang te hoeven zijn of over je schouders te hoeven kijken.

Programma

Vanaf 19.30 uur speelt Christelijke Muziekvereniging"Wilhelmina" koraalmuziek.

Na de twee minuten stilte, om 20.00 uur, volgt een toespraak van burgemeester Van Gijzel. Aansluitend legt hij een krans namens de Eindhovense bevolking.

Vervolgens leggen vertegenwoordigers van groepen, die dit tevoren bij het gemeentebestuur gemeld hebben, kransen of bloemen.

Hierna is er voor iedereen gelegenheid bloemen te leggen en langs de graven van de geallieerde militairen te lopen. Na afloop van de plechtigheid, rond 20.45 uur, zijn alle aanwezigen van harte uitgenodigd in de aula van de begraafplaats voor een kopje thee of koffie. Ook wordt hier een afsluitend optreden door leerlingen van de CKE-musicalopleiding gegeven.

Op www.eindhoven.nl staat het gedetailleerde programma.