Gemeente Zederik


4 mei Nationale Dodenherdenking

Logo 4 en 5 mei

Op 4 mei a.s. wordt om 19.30 uur aan de Burgemeester Sloblaan, naast het gemeentehuis, het oorlogsmonument voor Meerkerk officieel onthuld door burgemeester Van Ee. Een bijzonder moment, waar we op gepaste wijze bij stilstaan. Op het monument staan de namen van 21 oorspronkelijke inwoners van Meerkerk die het leven hebben gelaten sinds het begin de Tweede Wereldoorlog.

Vlaggen halfstok Bij de onthulling lezen basisschoolleerlingen een gedicht voor en speelt Muziekvereniging Euphonia. Na het blazen van de Taptoe is dan de eerste Dodenherdenking bij het oorlogsmonument in Meerkerk.

Voorafgaand aan de onthulling is er een besloten bijeenkomst voor genodigden in dorpshuis De Linde. Onder de genodigden zijn nabestaanden van de op het monument vermelde slachtoffers.

Dodenherdenking in Zederik
De Dodenherdenking in de andere dorpen worden bijgewoond door de volgende college-leden:

Ameide: wethouder Freije
Hei- en Boeicop: wethouder Bos
Lexmond:

wethouder Krämer

Welkom
U bent van harte welkom om de Dodenherdenking bij te wonen.

Verkeersmaatregelen
In verband met de Dodenherdenking in Meerkerk wordt de Burg. Sloblaan van 17.00 tot 21.30 uur afgesloten tussen Blommendaal en Slingerlandstraat. Gedurende die tijd mag er niet achter het gemeentehuis of in het afgesloten deel van de straat geparkeerd worden.