Gemeente Haaksbergen


Dodenherdenking

28-04-2011 Herdenkingsmonument

Woensdag 4 mei is de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking. Op deze dag worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van andere militaire conflicten en vredesoperaties herdacht. Ook in Haaksbergen. Burgemeester Pieter van Veen vraagt inwoners om uit respect voor de gevallenen mee te doen aan de herdenking. "U kunt uw betrokkenheid tonen door de herdenkingsbijeenkomst te bezoeken of mee te lopen met de stille tocht", aldus Van Veen.

De herdenking begint om 19.00 uur in de Nederlands Hervormde Kerk. Scholieren van het Assink Lyceum en de Anne Frank Real Schule uit Ahaus verlenen hieraan hun medewerking. Om 19.35 uur, na afloop van de bijeenkomst in de kerk, start de stille tocht. De rondgang start in de Van Heijdenstraat bij de uitgang van de kerk en voert via de Sterrebosstraat en de begraafplaats naar de Ruisschenborgh. Onderweg legt de burgemeester bloemstukken en brengt het Seniorenorkest choralen ten gehore. Na het spelen van `The last post' volgt om exact 20.00 uur een stilte van twee minuten.

Ook voor De Broeierd

Na de stilte legt burgemeester Van Veen bloemen bij de `Moeder van het verzet' en bij het herdenkingsmonument voor het gemeentehuis. Hij legt een extra bloemstuk voor de Haaksbergenaren die bij de Broeierd in Enschede omgekomen zijn. Normaliter worden zij bij De Broeierd in Enschede herdacht, maar die herdenkingsplek is momenteel door werkzaamheden niet te bezoeken. Ook andere instanties en of inwoners hebben de gelegenheid om op de Markt bloemen te leggen. Vriendelijk verzoek dit vooraf te melden bij Angélique Karnebeck van het bestuurssecretariaat, telefoonnummer (053) 573 45 67 of a.karnebeck@haaksbergen.nl.