Gemeente Goedereede


Dodenherdenking en overdracht oorlogsmonument in Ouddorp

In de gemeente Goedereede vinden op 4 mei jaarlijks de dodenherdenking en de overdracht van het oorlogsmonument plaats. Iedereen is hierbij van harte welkom. De herdenking en de overdracht vinden plaats bij het monument aan de hoek van de Dorpsweg/Hazersweg in Ouddorp. Vanaf 19.15 uur kunnen belangstellenden zich verzamelen bij Zalencentrum Dorpstienden. Hier vandaan wordt er een stille tocht gelopen naar het monument.

Elk jaar dragen leerlingen van groep 8 van de basisscholen OBS de Westhoek en School met de Bijbel "Koningin Beatrix" uit Ouddorp het oorlogsmonument over aan leerlingen van groep 7. De scholen besteden aandacht aan de herdenking in de klas. De gemeente wil de jeugd betrokken houden, zodat de slachtoffers van toen en nu niet vergeten worden.

Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom bij Zalencentrum Dorpstienden om mee te lopen met de stille tocht naar het monument. Om 19.40 uur houdt burgemeester Van de Velde-de Wilde een toespraak. Na de toespraak worden er kransen gelegd. Om 20.00 uur worden er twee minuten stilte gehouden. Na het spelen van de Taptoe en het Wilhelmus kan iedereen langs het monument lopen en desgewenst bloemen leggen. Enkele leden van de brandweer en de Nationale Reserve (Natres) verlenen hun medewerking.

Voor meer informatie over de herdenking en de overdracht op 4 mei kunt u terecht bij de heer Lokker van de gemeente Goedereede. U kunt hem bereiken via telefoon (0187) 49 15 00, of per e-mail via lokker@goedereede.nl.