Gemeente Zutphen

stille tocht op 4 mei

Stille tocht:
De stille tocht begint om 19.45 uur in de Lange Hofstraat bij de Burgerzaal. De Burgerzaal is om 19.15 uur open. Er is een kort programma met gedichten door kinderen van De Wegwijzer en door de stadsdichter, Erika Mannink. Burgemeester Arnold Gerritsen voert kort het woord. Daarna stelt de stoet zich op en vertrekt op 19.45 naar het Gideonmonument op het Broederenkerkplein.
Plechtigheid bij het monument: bij het monument komt de stoet om even voor 20.00 uur aan. Als de trompet de Last Post laat horen, is dat het sein voor twee minuten stilte. Het is twee minuten stil in heel Nederland om alle oorlogsslachtoffers te gedenken. Na het Wilhelmus en het Engelse volkslied (vanwege gasten uit Shrewsbury) volgt de kranslegging en het defilé. Iedereen mag bloemen leggen bij het monument.

Warnsveld
Herdenking in de Martinuskerk, aanvang 19.00 uur. Aansluitend 19.35 uur stille tocht naar het monument.

Vlaggen:
Vanaf zonsondergang mag er halfstok gevlagd worden. Zeker langs de route van de stille tocht wordt dit op prijs gesteld. Het gemeentebestuur hoopt op een waardige herdenking met veel belangstelling van jong en oud.