Gemeente Bellingwedde

Persbericht: 4 mei Dodenherdenking met stille tocht

Wedde, (3 mei) - Op de avond van 4 mei, wordt bij het Monument Wedderveer de jaarlijkse Dodenherdenking gehouden. Bij deze herdenking wordt medewerking verleend door leerlingen uit groep 8 van OBS De Wiekslag, Blijham. Zij zullen een aantal gedichten voorlezen en een krans leggen. Burgemeester E.R. Triemstra en mevrouw T.A. Feunekes-Dekker uit Wedderveer, die de plechtigheid zal leiden, zullen een toespraak houden. Vertegenwoordigers van diverse organisaties zullen kransen of bloemen leggen. De plechtigheid wordt muzikaal omlijst door muziekvereniging D.O.K. te Blijham.

Leerlingen uit de groep 8 van alle basisscholen in de gemeente Bellingwedde worden in de gelegenheid gesteld een (enkele) bloem te leggen. Zij krijgen de bloem uitgedeeld bij de Albert Wubsbank, direct voorafgaand aan de stille tocht.

Het programma van de herdenking in Wedderveer is als volgt: 19.30 uur aankomst en verzamelen bij de Albert Wubsbank te Wedderveer 19.45 uur vertrek stille tocht van de Albert Wubsbank naar het Monument 19.50 uur start van de herdenkingsplechtigheid
19.58 uur D.O.K. speelt The Last Post
20.00 uur 2 minuten stilte
20.02 uur kranslegging en leggen van bloemen namens diverse organisaties, scholen, veteranen en op persoonlijke titel 20.25 uur vertrek stille tocht van het Monument naar de Albert Wubsbank 20.30 uur einde van de herdenking

Tijdens de herdenkingsplechtigheid worden de mensen herdacht die omkwamen ten gevolge van oorlogsgeweld, onderdrukking, racisme en terrorisme sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog.Een ieders aanwezigheid bij deze herdenking wordt bijzonder op prijs gesteld.


-Einde persbericht-

* Persbericht Bellingwedde 4 mei Dodenherdenking.doc (64 KB)