Gemeente Hulst

Dodenherdenking in Hulst

Dodenherdenking in Hulst

Het nationale jaarthema van Dodenherdenking is "Vrijheid op straat". Op woensdag 4 mei 2011 luiden in de hele gemeente Hulst de klokken vanaf kwart voor acht tot 30 seconden voor acht. Vanaf 20.00 tot 20.02 wordt door iedereen volkomen stilte in acht genomen.

Er vinden in de gemeente 3 herdenkingsplechtigheden plaats:


- In Hulst start om 19.00 uur een plechtigheid in de Basiliek, om 19.30 legt burgemeester Mulder bloemen bij de gedenkplaten van de Hulsterse Gevallenen en de Poolse bevrijders. Vervolgens gaat het in Stille Tocht naar het Monument de Gevallen Krijger aan de Glacisweg waar een krans wordt gelegd gevolgd door 2 minuten stilte, de Last Post, het Wilhelmus en Pipermuziek.


- In Kloosterzande begint de plechtigheid om 18.30 uur in de Hervormde Kerk met aansluitend een herdenkingsplechtigheid op het Hof te Zandeplein. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan de begraafplaats waar bij de graven van de gesneuvelde militairen kransen worden gelegd en de Last Post wordt geblazen. Daarna keert men terug naar het Hof te Zandeplein waar 2 minuten stilte in acht worden genomen en een krans wordt gelegd bij het herdenkingsmonument.


- Op Graauw wordt een herdenking georganiseerd door de dorpsraad. Om 19.30 uur komt met samen op het dorpsplein waarna men in stilte richting begraafplaats gaat. Na 2 minuten stilte en het Wilhelmus wordt er een krans gelegd bij het monument van de oorlogsslachtoffers en worden er door basisschoolleerlingen enkele gedichtjes voorgelezen.