Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Leontien van Moorsel klopt Porsche

02 mei 2011

Met welk vervoermiddel ben je in de spits beter af; de fiets of een sportwagen? iKampioen-redacteur Frank Buma en meervoudig Olympisch kampioen Leontien van Moorsel sprinten tegen elkaar van hartje Delft naar de Euromast in Rotterdam. Een race die Leontien verrassend won, met maar liefst 20 minuten verschil!

Om te zien hoeveel tijd het scheelt wanneer je in plaats van de auto met de fiets naar je werk gaat, organiseerde de iKampioen - het digitale magazine van de ANWB - een fietssnelwegrace van Delft naar Rotterdam. Dwárs door de middagspits.

Oud-wielrenster Leontien van Moorsel stapte op de fiets, terwijl iKampioen-redacteur Frank Buma een Porsche 911 als vervoermiddel koos. Het werd de omvangrijkste iKampioen videoproductie in de anderhalf jaar dat het digitale magazine inmiddels bestaat, compleet met meerdere cameramotoren en een heuse `haas' voor Leontien.

Hoewel Leontien haar professionele wielercarrière in 2005 heeft beëindigd, fietste zij alsof er een gouden plak van afhing. En met succes: ze kwam liefst twintig minuten eerder aan dan Frank, die aan de voet van de Euromast eerst nog parkeergeld moest betalen voor hij in het restaurant bovenin de toren over de finish kwam. Zie verder http://www.ikampioen.nl, het digitale magazine van de ANWB