Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 04-05-2011

Rijbewijzen kwijt

BREUKELEN/MAARSSEN Op dinsdagavond 3 mei raakten drie automobilisten hun rijbewijs kwijt omdat zij zich niets van de maximumsnelheid aantrokken.

Rond 20.40 surveilleerde een agent in een onopvallend videovoertuig op de Rijksweg A2. Hij zag dat een automobilist met een veel hogere snelheid dan de toegestane 100 km/u in de richting van Amsterdam reed. De agent ging achter hem aan en klokte hem ter hoogte van Breukelen op 165 km/u. De haastige automobilist, een 54-jarige man uit Badhoevedorp, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Tussen 21.00 uur en 22.00 uur werden twee automobilisten op de Zuilense Ring betrapt op een veel te hoge snelheid. Een 51-jarige automobilist uit Maarssen reed 164 km/u en een 19-jarige plaatsgenoot werd geklokt op 170 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. Ook deze automobilisten kregen een proces-verbaal en raakten hun rijbewijs kwijt.

Effe knuffelen

WOERDEN Agenten hielden op dinsdagavond 3 mei een man aan voor openbare dronkenschap.

Rond 18.55 uur kreeg de politie de melding dat een man zich op het Tournoysveld lastig gedroeg naar het winkelende publiek. Hij zou onder andere passanten, waaronder kinderen, vragen om een knuffel.

Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een 63-jarige man uit Woerden aan. Hij was rondom dronken en behoorlijk luidruchtig. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar werd hij ter ontnuchtering ingesloten. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Mishandeling

MAARSSEN Twee jongens werden op dinsdagmiddag 3 mei door andere jongens mishandeld.

Rond 16.55 uur bevonden een 17-jarige en een 19-jarige jongen uit Maarssen en Vleuten zich bij een speelveld in Reigerskamp. Zij waren daar met enkele vrienden. Er kwamen drie jongens naar hen toe. Twee van hen zochten kennelijk ruzie met de 17-jarige jongen. Zij pakten hem beet, waarop zijn 19-jarige vriend hem te hulp kwam. Vervolgens richtten zij hun agressie op hem, waarbij hij klappen opliep. Een passante kwam tussenbeide, waarop de verdachten ophielden met slaan. De derde jongen probeerde nog met een scooter op de 19-jarige in te rijden. Daarna gingen de drie verdachten ervandoor.

De drie waren getinte jongens, degene op de scooter werd door de andere twee dikke genoemd. Hij reed op een zwarte Piaggio Zip met gele kentekenplaat. Eén van de jongens droeg een donkere jas met een bontkraag.

De 19-jarige jongen liep letsel aan zijn hoofd op. Hij zou zich onder doktersbehandeling stellen. Hij deed aangifte van mishandeling.

Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.