Gemeente Meppel



-

Bouw brede school te volgen via Twitter

04-05-2011 -

De gemeente start met twitteren over de bouw van de brede school in Koedijkslanden. De werkzaamheden zijn te volgen op Twitter via @BSKoeBerg. Geregeld worden de highlights van de bouw geplaatst op dit medium. Naast bouwinformatie wordt er ook getwitterd over gewijzigde verkeersroutes en bijzondere activiteiten. De bouw is niet alleen via Twitter te volgen, ook op de gemeentelijke website www.meppel.nl komen regelmatig updates met foto's. Binnenkort zijn de werkzaamheden ook op de website te volgen via een webcam.

Twitter biedt de mogelijkheid om met korte berichten snel te informeren over de voortgang. Ook inwoners zonder eigen account kunnen de meest actuele informatie volgen.

Wekelijks spreekuur
Naast digitale informatievoorziening via Twitter en de website kunnen inwoners ook voor actuele informatie terecht in het wekelijks spreekuur. Elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur is er een spreekuur voor buurtbewoners of geĂŻnteresseerden. Projectleider bouw Willem Flinkert van de gemeente Meppel is dan aanwezig in sporthal Koedijkslanden. Mensen met vragen, suggesties of opmerkingen kunnen bij hem terecht.

Pilot
Wethouder Myriam Jansen: "Dit Twitteraccount is een pilot. Het is de eerste keer dat de gemeente werkt met een apart account voor een project. Twitter is een laagdrempelige en snelle manier om in korte tijd veel mensen te bereiken. Inwoners die bijvoorbeeld lezen dat er een weg is afgesloten, kunnen het bericht weer doorsturen of hun buren informeren."

Volg de bouw via http://www.twitter.com/BSKoeBerg