Gemeente Coevorden

gemeente Coevorden!

Gratis mega-ontbijt voor alle inwoners gemeente Coevorden!

woensdag 4 mei 2011
Bruidspaar Robin Stam en Wendy Middeljans Klik om te vergroten

Bruidspaar Robin Stam en Wendy Middeljans

Gemeente verspreidt speciale openingskrant

De gemeente verspreidt op woensdag 4 mei een speciale openingskrant ter ere van de opening van het Hof van Coevorden. De krant wordt met Coevorden huis aan huis verstuurd. In de krant vindt u in het midden het programma van de publieksopening. Eén van de programma-onderdelen is een gratis mega-ontbijt voor alle inwoners van de gemeente Coevorden op zaterdag 14 mei om 9.00 uur in het centrum van Coevorden.

Tijdens de feestelijke publieksopening op zaterdag 14 mei barst het centrum van Coevorden van de activiteiten. Het wordt een feest waar alle inwoners van de gemeente van harte welkom zijn. De dag begint met een smakelijk ontbijt, gefinancierd door de Coevorder Handelsvereniging. Alle inwoners van de gemeente kunnen daar gratis aanschuiven voor een smakelijk begin van de dag.

Gratis vervoer
Om ervoor te zorgen dat alle inwoners van de gemeente naar de publieksopening kunnen komen, stelt Magisch Drenthe in samenwerking met Taxi Kikkert busvervoer beschikbaar. U kunt daar gratis gebruik van maken. Er zijn opstapplaatsen bij de Tourist-Infokantoren in de gemeente. De route van de bus is :

Vertrek 1

Vertrek 2

1. Schoonoord, Slenerweg 4

8.00 uur

10.00 uur

2. Sleen, Brink 1

8.15 uur

10.15 uur

3. Zweeloo, Hoofdstraat 8

8.25 uur

10.25 uur

4. Gees, Wethouder Euvingstraat 1

8.35 uur

10.35 uur

5. Dalen, Hoofdstraat 2

8.45 uur

10.45 uur

6. Huttenheugte (Dalen), Reindersdijk 55

8.50 uur

10.50 uur

7. Coevorden (aankomst)

9.00 uur

11.00 uur

De tijden zijn richttijden.

De eerste bus terug van Coevorden naar de Tourist-Infokantoren rijdt om 13.00 uur, de tweede bus om 15.00 uur. U kunt zich voor het busvervoer aanmelden door te bellen naar het Tourist-Infokantoor in Coevorden, telefoon 0524 - 52 51 50 of door te mailen naar: info@magischdrenthe.nl. Vermeld in uw mail uw naam, adres, telefoonnummer, met hoeveel personen u gebruik wilt maken van het busvervoer, de vertrekplaats en -tijd en hoe laat u weer naar huis wilt (13.00 uur of 15.00 uur). U kunt met het Tourist-Infokantoor Coevorden contact opnemen voor meer informatie.

Bij het busvervoer zitten de volgende activiteiten gratis inbegrepen: * openingsactiviteiten gemeentehuis
* mega-ontbijt (9.00 tot 10.00 uur in het centrum van Coevorden) * deelname aan een stadswandeling
* half uur gratis waterfietsen of kanoën bij Aquano kano- en waterfietsenverhuur
* ritje in het reuzenrad
* busretour

Parkeren
Gezien de verwachte drukte op 14 mei, verzoekt de gemeente bezoekers om met het gratis busvervoer, met het openbaar vervoer, op de fiets of lopend naar het centrum van Coevorden te komen. Parkeren kan op parkeerplaats De Pampert.

Huwelijk
Een bijzonder moment tijdens de publieksopening. Robin Stam en Wendy Middeljans uit Coevorden gaat als eerste stel trouwen in de Tuinzaal in het Hof van Coevorden. Deze plechtigheid wordt mede mogelijk gemaakt door: Drukkerij Edoprint, Annechiens Boutique, Bloemengalerie Fleurke, WoltersJuweliers, Grand Café De Heeren van Coevorden, Dimmendaal mode voor de man, Kapsalon Dariush, D.A. Drogisterij Santé en Kees Lieben Fotografie.

Officiële opening
De officiële opening van het Hof van Coevorden is op donderdag 12 mei 2011 om 15.30 uur. De openingshandeling bestaat uit het onthullen van het gemeentewapen boven de bezoekersingang van het Hof van Coevorden. De handeling wordt verricht door de Commissaris van de Koningin van Drenthe dhr. Jacques Tichelaar en Erfprins Carl Ferdinand Zu Bentheim und Steinfurt. De openingshandeling wordt muzikaal ondersteund door scholieren van de Parkschool in Coevorden. U bent van harte welkom bij de openingshandeling. Na de openingshandeling gaat in het Hof van Coevorden een programma voor genodigden van start.