Openbaar Ministerie

Eis 4 jaar voor poging tot zware mishandeling op
politieagenten

4 mei 2011 - Arrondissementsparket Arnhem

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft vandaag een gevangenisstraf geëist van 4 jaar en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 5 jaar tegen een verdachte die onder meer verdacht wordt van meerdere pogingen tot zware mishandeling op politieagenten tijdens een wilde achtervolging. Aan de 40-jarige verdachte (zonder vaste woon- of verblijfplaats) worden zeven strafbare feiten toegerekend.

De politie wil op 20 januari 2011 een verdachte aanhouden die in een gestolen auto rijdt, maar de verdachte slaat op de vlucht. Tijdens de achtervolging die de politie inzet, wordt op hoge snelheid door en tussen Ellecom en De Steeg gereden. Daarbij ramt de verdachte bijna een politiewagen met agenten erin die probeert de weg te blokkeren (poging zware mishandeling) en raakt hij een andere politiewagen daadwerkelijk (poging zware mishandeling). Als de verdachte is klemgereden stappen diverse politieagenten uit, waarna de verdachte inrijdt op één van de agenten (poging tot zware mishandeling). Als twee agenten hun dienstwapen trekken, geeft de verdachte zich over en wordt hij aangehouden.

Tevens wordt de man ervan verdacht op 21 augustus 2010 in Maastricht een auto, waar hij tijdens de achtervolging in januari in reed, verduisterd te hebben. Ook zou hij op 9 januari 2011 in De Steeg een paardentrailer hebben gestolen. Op 22 november 2010 heeft verdachte getankt zonder te betalen bij een tankstation langs de A2 bij Geleen. Het laatste feit waar deze man van verdacht wordt, is poging tot zware mishandeling op zijn ex-vriendin.

De rechtbank heeft besloten nog vier getuigen te willen horen bij de Rechter Commissaris. Daarom is de zaak aangehouden voor maximaal 3 maanden. De voorlopige hechtenis van verdachte is verlengd.