Politie Groningen

Automobilist rijdt door na veroorzaken ernstige aanrijding

Politie zoekt getuigen

Appingedam, 04-05-2011 o De politie is op zoek naar getuigen van een ernstig ongeval in de Wijkstraat in Appingedam. De aanrijding vond plaats tussen 19.55 en 20.00 uur plaats. Bij het ongeval reed de veroorzaker van de aanrijding, een onbekende automobilist, reed door.

Een 51-jarige man uit Meedhuizen reed op zijn fiets in de Wijkstraat in Appingedam. De man fietste voorbij de schoenzaak Scapino in de richting van de Woldweg. Op dat moment haalde de bestuurder van een grijze personenauto, vermoedelijk merk Mazda, een andere auto in. Deze automobilist kwam hierbij op de andere weghelft, waarna hij de fietser frontaal aanreed.

Botbreuken

De Meedhuizer kwam ten val door de aanrijding. De automobilist reed door zonder zich te bekommeren over het slachtoffer. De onbekende automobilist reed weg via de Sint Annastraat. Het slachtoffer liep door de aanrijding meerdere botbreuken in zijn linkeronderbeen op. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen zeggen over de toedracht van het ongeval, het doorgereden voertuig of over de inzittenden van de auto. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.