Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilbrug, 04-05-2011

Inbreker overlopen

TILBURG: Bij een inbraak in een woning werd de inbreker overlopen. Hij sloeg op de vlucht maar kon in de directe omgeving worden ingerekend. De 19-jarige jongeman is in cel gezet.

Op dinsdagmiddag 3 mei rond 17.30 uur betrapte een 89-jarige vrouw in de Sint Annastraat een inbreker toen ze thuis kwam. De inbreker probeerde op dat moment het wc-raampje open te breken. Hij was daarvoor op een vuilnisbak geklommen, die hij onder het raam had gezet. Hij ging er op de fiets vandoor. Mede dankzij het opgegeven signalement konden agenten de verdachte in de omgeving inrekenen. Bij controle van zijn personalia bleek dat er ook nog een boete van 600,- voor hem openstond. De verdachte zit voorlopig vast.

Metalen draad over fietspad: twee gewonden

TILBURG: Twee personen raakten licht gewond toen zijn dinsdagavond 3 mei 2011 ten val kwamen. Ze reden op een snorfiets op de
Troelstrastraat. De snorfiets ging onderuit omdat er een metalen kabel over het fietspad was gespannen. Er was een draad over het fietspad gespannen, iets hoger dan op kniehoogte. Het ging om een dunne metalen draad die nagenoeg niet zichtbaar was voor (brom-) fietsers op het fietspad.

Twee getuigen zagen de draden op het laatste moment en konden op het nippertje remmen. Een naderende snorfietser konden ze niet meer op tijd waarschuwen. De twee personen op de snorfiets kwamen ten val. Beiden liepen daarbij schaafwonden en kneuzingen op. Ze zijn door een passant naar het ziekenhuis gebracht voor nader medisch onderzoek. De
slachtoffers zijn afkomstig uit Tilburg. Het gaat om een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw.

De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Proces-verbaal voor gluurder

TILBURG: De politie maakt proces-verbaal op tegen een 49-jarige man uit Tilburg. Buurtbewoners droegen de verdachte in de nacht van dinsdag 3 mei op woensdag 4 mei 2011 over aan de politie. Ze hadden hem zelf opgepakt en vast gehouden. Volgens diverse omwonenden hebben ze al langer last van de man. Afgelopen avond zou hij bij diverse woningen in de wijk De Reeshof naar binnen hebben staan gluren. De verdachte staat bekend om het veroorzaken van diverse vormen van overlast. Hij ontkende tijdens het verhoor overigens dat hij zich schuldig had gemaakt aan gluren.
Hij kreeg proces-verbaal vanwege overtreding van artikel 77 van de Algemene Plaatselijk Verordening.

Art 77 Bespieden van personen:

1. Het is verboden zich in de nabijheid van een persoon dan wel van een gebouw,
woonwagen of woonschip op te houden met de kennelijke bedoeling deze persoon dan wel een zich in dit gebouw, deze woonwagen of dit woonschip

bevindende persoon, te bespieden.

2. Het is verboden door middel van een verrekijker een zich in een gebouw,
woonwagen of woonschip bevindende persoon te bespieden.

Vingerafdrukken leiden politie naar inbreker

TILBURG: Achtergebleven vingerafdrukken deden een 19-jarige inbreker de das om. Hij werd dinsdagavond 3 mei 2011 door de politie opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een oude woninginbraak in
Schaepmanstraat.

Het delict vond plaats op vrijdag 6 augustus 2010. De bewoonster (64) werd die nacht rond 02.35 uur wakker van gestommel. Toen ze vervolgens het rolgordijn van haar slaapkamer opendeed, zag ze aan de buitenkant een inbreker op de vensterbank staan. Hij was op bezig het raam open te breken. De inbreker ging er hardlopende vandoor, zonder iets te hebben buitgemaakt.
Bij het sporenonderzoek vond de technische recherche vingerafdrukken op het raamkozijn.
Het Nederlands Forensisch Instituut stelde vast dat deze sporen behoorden aan de 19-jarige inwoner van Tilburg. Dat leidde tot een opsporingsbevel. De verdachte werd dinsdagavond 3 mei in Tilburg gearresteerd. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-05-2011 11:58 | © Regio Midden en West Brabant |