Gemeente Bernheze


Terugblik op de raadsvergadering

Op donderdag 21 april 2011 vond een raadsvergadering plaats. Hieronder een korte weergave van de vergadering en een toelichting op enkele besluiten die door de gemeenteraad zijn genomen.

Opzeggen ruimtegebruik verenigingen in het Dorpshuis, Nistelrode De fractie CDA stelde tijdens het vragenuur vragen over een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de Zonnebloem, The Winning Mood 1977 en de volksdansgroep in Nistelrode. In deze brief wordt medegedeeld dat met ingang van 1 augustus 2011 wegens herbestemming geen ruimte beschikbaar meer is in het Dorpshuis. De vragen van het CDA richtte zich er onder andere op of de gemeente heeft bemiddeld bij het vinden van een passend tijdelijk onderkomen en wanneer de nieuwe onderkomen in het Nesterlé-gebouw beschikbaar komen. De datum 1 augustus is erg dichtbij en biedt bijna geen tijd meer voor de verenigingen om een andere ruimte te zoeken. Wethouder Donkers benadrukt dat hierover volop overleg met de verenigingen is geweest en nog gaande is. De datum van ontruiming van het Dorpshuis is al lang bekend en de gemeente heeft actief meegedacht in het vinden van een andere tijdelijke locatie. Niet iedere vereniging heeft hiervan gebruik gemaakt. In de komende raadscommissievergadering Maatschappelijke Zaken wordt verder ingegaan op de stand van zaken rondom de nieuwe accommodatie in Nistelrode.

Actief aanpakken verpaupering Nistelrodeseweg - rotonde 't Kruispunt, Heesch
De vorige raadsvergadering stelde de fracties ABB en VVD de leegstand van twee panden (voormalig chinees restaurant en Pellus) aan rotonde `t Kruispunt in Heesch al aan de orde. Nu diende de fractie CDA een motie in waarin zij het college van burgemeester en wethouders uitnodigde om actief de verpaupering ter plaatse aan te pakken. Zij reikte hiervoor een oplossing aan in de vorm van regelgeving, namelijk het toepassen van artikel 12 van de Woningwet. Ook nu benadrukte wethouder Van der Pas weer dat ook hij de huidige situatie niet wenselijk vindt. De aangereikte oplossing van het CDA is echter volgens hem niet zonder meer toe te passen. Zelf tot sloop overgaan is een vergaande oplossing die ook negatief effect kan hebben, zoals in de relatie met de huidige eigenaren/projectontwikkelaars. De wethouder blijft in gesprek met de betreffende eigenaren om de huidige situatie zo snel mogelijk te veranderen.

Ontheffing knelgevallen intensieve veehouderij
Het college van burgemeester en wethouders heeft naar aanleiding van een uitspraak van de voorzieningsrechter op 31 maart 2011 ontheffingen voor acht knelgevallen intensieve veehouderij aangevraagd bij Gedeputeerde Staten. De gemeenteraad heeft deze gedane aanvragen op verzoek van het college van burgemeester en wethouders bekrachtigd en tevens het college van burgemeester en wethouders gemachtigd om zo nodig de ingediende aanvragen aan te vullen of aan te passen. Tijdens de vergadering werd ook nog teruggeblikt op de discussie over de ontheffingen zoals deze door de gemeenteraad is gevoerd op 30 maart jl. Daarbij kwam onder andere het doorlopen proces met betrekking tot het kort geding aan de orde.

Informatie
De volledige besluitenlijst vindt u op www.bernheze.org. Met vragen over de gemeenteraad en de raadscommissies kunt u terecht bij de griffie, telefoon (0412) 45 88 88, e-mail griffie@bernheze.org.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35