Gemeente Bernheze


Opknapbeurt groenstroken

In de afgelopen periode is op de website van de gemeente en in de Bernhezer aandacht besteed aan het opknappen van groenstroken in de gemeente. Op dit moment is dit werk volop in uitvoering.

Uit een aantal meldingen van inwoners is gebleken dat de communicatie hierover nog niet voldoende is geweest, daarom volgt hieronder meer informatie.

Opnieuw inplanten
Ieder jaar wordt een bepaald percentage van het openbaar groen opgeknapt. De gemeente inventariseert waar de beplanting er het slechtst aan toe is of waar de kosten van het onderhoud te hoog worden. Vervolgens wordt de aanwezige beplanting weggehaald en worden deze plekken opnieuw ingeplant of ingezaaid met gazonzaad.

Melding inwoners
Op twee fronten is de opknapbeurt van groen dit jaar anders aangepakt. Ten eerste is een aantal malen een oproep geplaatst op de site, in de Bernhezer en het Brabants Dagblad, dat inwoners van de gemeente zelf groenstroken aan mochten melden die in hun ogen in aanmerking zouden komen voor een opknapbeurt. Deze meldingen zijn waar mogelijk meegenomen in de actie.
Ten tweede hebben we te maken met bezuinigingen op het budget voor groenonderhoud. Om dit op te vangen is ervoor gekozen om niet in de hele gemeente de kwaliteit van onderhoud te verlagen, maar om de kwaliteit van het onderhoud overal op het huidige niveau te handhaven. De bezuiniging vangen we op door groen, dat duur is in onderhoud, te vervangen door groen dat goedkoper is. Het onderhouden van een rozenperk is bijvoorbeeld duurder dan het maaien van een gazon.

Meer informatie
Wilt u weten of er in uw straat of buurt ook groen opgeknapt gaat worden of heeft u vragen over het opknappen van openbaar groen? Neem dan contact op met de gemeente (0412) 45 88 88.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35