Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na opstootje Nijmegen

Nijmegen, 04-05-2011 o Woensdagochtend rond 00.10 uur kreeg de politie melding van een opstootje voor een horecagelegenheid in het centrum van Nijmegen. De ter plaatse gekomen politie-eenheid vernam dat er met voorwerpen naar een beveiliger was gegooid en dat daardoor ook een auto was beschadigd.

Bij het incident zouden 5 personen betrokken zijn, die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het gooien met blikjes drank en een fiets. Aanleiding was dat de beveiliger de vijf personen de toegang tot de horecagelegenheid had geweigerd.

Politiemensen hielden in de omgeving van de horecagelegenheid in totaal twee verdachten aan. De drie andere verdachten werden niet meer aangetroffen. Van twee van hen is wel de identiteit bekend.

De twee aangehouden verdachten, mannen van 35 en 27 jaar uit Nijmegen, hebben een verklaring afgelegd. Beide hebben een gebiedsontzegging voor het centrum van Nijmegen gekregen voor de duur van 12 weken.

De beveiliger heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak verder en maakt proces-verbaal op terzake openlijke geweldpleging. De aangehouden verdachten zitten nog vast.

(14)

Laatst gewijzigd 04-05-2011 12:26 | © Regio Gelderland-Zuid |