Gemeente Dalfsen

Pasfotoautomaat in Dalfsen en Nieuwleusen

04-05-2011

Pasfotoautomaat in gemeentehuis Dalfsen en servicepunt Nieuwleusen

De gemeente Dalfsen, Foto Cambier uit Dalfsen en Bommel's Fotoshop uit Nieuwleusen hebben samen het initiatief genomen om in het gemeentehuis van Dalfsen en in het gemeentelijk servicepunt in Nieuwleusen een pasfotoautomaat te plaatsen. Bezoekers kunnen nu tijdens openingstijden pasfoto's laten maken, die direct bruikbaar zijn bij de aanvraag van een paspoort of rijbewijs.
De apparaten kunnen sinds deze week worden gebruikt. "Deze extra service is een mooie aanvulling op onze gemeentelijke dienstverlening" zegt burgemeester Han Noten. "Bijvoorbeeld alleen al op maandagavond. Dan zijn wij open, maar dan is foto Cambier gesloten."

Eisen

De kwaliteit van de foto's is uitstekend en ze voldoen aan alle eisen voor paspoorten en rijbewijzen. Als er onverhoopt toch foto's uit de automaat komen, die worden afgekeurd, dan worden door de fotografen in hun eigen winkel gratis nieuwe foto's gemaakt. Het is belangrijk dat de foto's aan de wettelijke eisen voldoen, want anders kan geen rijbewijs of reisdocument worden aangevraagd.

Klaar terwijl u wacht

Met de automaat worden binnen een aantal minuten zes pasfoto's afgedrukt. De totale kosten bedragen 10 euro. Dit is dezelfde prijs dan die in de winkels wordt gehanteerd. De pasfotoautomaat is niet geschikt voor gebruikers van een rolstoel en baby's. Geadviseerd wordt om dan de vakfotograaf te bezoeken.

Terug