Gemeente Leudal


Nieuws

Lintjesregen 2011 Leudal

In het kader van de Algemene Gelegenheid werden ook nu weer in de gemeente Leudal decoraties uitgereikt. Hare Majesteit heeft onderscheidingen toegekend aan acht inwoners. Burgemeester Arno Verhoeven reikte de onderscheidingen uit in gemeenschapshuis de Klokkestoel in Heibloem. Velen waren bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig.

De volgende inwoners van Leudal werden gedecoreerd. Alle zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hieronder volgt een samenvatting van de verdiensten per decorandus.

Lintjes_Groep

Foto's: Roger Kerff - Love 4 Light

C.A.M. Hamans (Chris) 64 jr Horn

Meer dan 40 jaar vrijwilliger bij Koninklijke Schutterij St. Martinus Horn. In het verleden was hij vaandeldrager. Thans is hij lid van de schietcommissie.
Vanaf 1982-heden:
Vrijwilliger bij een handbalvereniging. Hamans vervult sinds 1989 de rol van bestuurslid en/of voorzitter. Hij was trainer van diverse jeugdteam en is actief als scheidsrechter. Daarnaast verricht hij diverse hand- en spandiensten
1994-heden:
Vrijwilliger bij de dagbehandeling van bewoners van zorgcentrum Hornerheide (Proteion). Betrokkene is actief op de dagbehandeling PG. Decorandus ondersteunt en begeleidt bij allerlei activiteiten, maar is tevens actief als individuele bezoeker.
1998-heden:
Bestuurslid van de politieke partij Samen Verder te Leudal.

Heer Hamans
mevr. Boonen

M.A. Boonen-Wagemans (Mieke) 72 jr. Neer

1987-heden:
Vrijwilliger bij de Stichting Proteion Hornerheide Horn. Zij ondersteunt en begeleidt de bewoners.
1994-heden:
Vrijwilliger bij de peuterspeelzaal "Sjanulke"in Neer 2006-heden:
Vrijwilliger bij het kinderdagverblijf "het Kroekestopke" in Neer 2006-heden:
Hulpoma basisschool "de Kwir" in Neer. Zij ondersteunt de leerkrachten vooral bij handvaardigheidlessen.

A.J.M. Gubbels (Arno) 58 jr. Ittervoort
Werkzaam bij de Stichting Primair Onderwijs Leudal- en Thornerkwartier, SPOLT met daarnaast de navolgende activiteiten: vml voorzitter Fanfare Concordia Ittervoort, thans de steun en toeverlaat bij de organisatie van allerlei activiteiten. Hij was de kartrekker bij het gezamenlijk organiseren van activiteiten door de fanfare en andere verenigingen in Ittervoort wat de leerbaarheid in het dorp heeft bevorderd.
1987-2005:
Lid van de Raad van Toezicht Rabobank Ittervoort-Neeritter. 1990-heden:
Bestuurslid van Stichting Maatschappelijk Werk. De heer Gubbels houdt toezicht op het bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de stichting.
Ook is de heer Gubbels is mede initiatiefnemer voor de bouw van gemeenschapsvoorziening en was voorzitter van de begeleidingscommissie Na opening trad de heer Gubbels namens de fanfare toe tot het dan geformeerde stichtingsbestuur. Tot heden voorzitter van de Stichting Cultureel Centrum "de Mortel""
2007-heden:
Voorzitter Dorpsraad Ittervoort.

Heer Gubbels
Heer Krabbenborg

A.W.M. Krabbenborg (Anton) 60 jr. Heythuysen
1984-heden:
Voorzitter en secretaris van de O.R. van de Stichting Frentop De Widdonck. Daarnaast is hij ook lid van de LAC (Landelijk Advies Commissie, onderdeel van AbvaKabo)
1994-heden:
Lid van de Landelijke Adviescie. Jeugdzorg.
1980- heden:
Lector en lid van de Werkgroep Avondwake van de H. Nicolaasparochie. Actief voor de jaarlijkse Bisschoppelijke Vastenaktie en zet hij zich in tijdens de Aktie Kerkbalans.
Sedert 1973 is hij door het Bisdom Roermond benoemd tot buitengewoon bedienaar om de H. Communie uit te reiken
1994-heden:
Bestuurslid en sinds 1996 voorzitter van de Buurtvereniging St. Jozef. 1996-heden:
Buurtcoördinator in de St. Jozefbuurt te Heythuysen.

H.J.M. Kuijpers (Har) 60 jr. Roggel
De heer Kuijpers maakt deel uit van het hoofdbestuur van Voetbalvereniging SV Roggel, is jeugdbestuurslid en voorzitter van de Jeugdafdeling en voetbalscheidsrechter
De heer Kuijpers is jarenlang actief binnen verenging. Zo was hij vele jaren Jeugdleider, jeugdtrainer, damestrainer en trainer van de B-senioren.
Organisator van de jaarlijkse ROT-ZONtocht (fietstocht) en organisator gezinsspeurtocht voor alle jeugdleden en hun gezinsleden. Lid van de jubileumcommissie bij gelegenheid van 75 jaar bestaan van de vereniging en leider tijdens de SPAR- (jeugd) kampen. Verder was hij Actief lid Harmonie Amicitia in Roggel; actief betrokken bij activiteiten 1990-2000:
Mede-organisator van de Boerenbruiloft. Tevens medeoprichter joekskapel Paaf Aaf, muzikaal leider en voorzitter. De organisator van allerlei feestjes en andere activiteiten.
Ook is hij lid van de muziekcommissie en regelt hij alle bijkomende zaken rondom een optreden.

Heer Kuijper
Mevrouw Mares-Duysinx Mw J.E.H. Mares-Duysinx (Jose) 74 jr. Grathem Mevrouw Mares was 20 jaar vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, afd. Zoetermeer-Benthuizen. Zij verrichtte haar activiteiten binnen de sector Sociale Hulp binnen genoemde afdeling en hield zich voornamelijk bezig met activiteiten op het terrein van welfare en sociaal huisbezoek.
1998-heden:
Begeleider van een patiënt bij de Stichting "Daelzicht"te Heel. In die hoedanigheid ondersteunt zij een zwaar lichamelijk gehandicapte persoon bij het zwemmen en het zgn. "huifbed-rijden".
2000-heden:
Lid van de Avondwakegroep van de parochie H. Severinus te Grathem.

M.G.P.A. Kierkels (Michel) 61 jr. Baexem
De heer Kierkels is zeer actief voor de vakbond, hij bezoekt nationaal en internationaal bijeenkomsten
1970-heden:
Penningmeester onderwijsvakbond CNV rayonbestuur Midden-Limburg 1980-heden:
Lid ledenraad Rabo leudal. Betrokkene is lid van de Rabobank Leudal. Hij heeft in het verleden in verschillende adviescommissies van de Rabobank gezeten. Sinds enkele jaren is hij lid van de ledenraad Rabobank voor de afdeling Grathem-Baexem.
2002 - heden:
Coördinator ICT schoolbestuur SPOLT en Maasdal landelijk actief in netwerk ICT coördinatoren
De heer Kierkels is leerkracht aan de basisschool Baexem. Vanaf 2002 voornamelijk betrokkene als coördinator ICT voor de basisscholen in de regio Leudal - en Thornerkwartier 22 scholen)
1999-heden:
Lid kathedrale SCOLA Roermond
Heer Kierkels
Heer Hanssen M.C.J.G. Hanssen (Martin) 64 jr. Baexem Bestuurslid fanfare aurora Baexem vanaf 2004 Erebestuurslid. Tot heden actief werkzaam aan diverse projecten, vanaf 2009 werkzaam aan een filmproject.
Bij gelegenheid van het 125 jarig bestaansfeest van de fanfare in 2011 wordt aan de fanfare een DVD met het filmmateriaal aangeboden. Het materiaal bevat niet alleen filmmateriaal betrekking hebbende op de fanfare, ook andere dorpse taferelen worden op Dvd vastgelegd. Verder is Hanssen nog actief als contactpersoon tussen fanfare en parochie met betrekking tot muziekuitvoeringen bij kerkelijke hoogfeestdagen en jaarlijks Caeciliafeest.
1995-heden:
Muzikale begeleiding schoolkinderen ter voorbereiding op 1ste communie