Sogeti en Stenden Hogeschool werken samen

Persbericht van Sogeti Nederland B.V.

SOGETI EN STENDEN HOGESCHOOL WERKEN SAMEN

Vianen, 4 mei 2011

Stenden hogeschool en ICT-dienstverlener Sogeti gaan intensief samenwerken. Beide partijen hebben daarvoor een overeenkomst gesloten die er voor moet zorgen dat de aansluiting tussen studie en praktijk nog beter verloopt.

Marktleider testproces
De samenwerking richt zich vooral op het testproces, een gebied waarop Sogeti marktleider is in Nederland. Volgens Sogeti is het in het huidige arbeidsklimaat steeds belangrijker dat bedrijven en onderwijsinstellingen samenwerken. Bij Stenden gebeurt dat in de praktijk door studenten al in de opleiding kennis te laten maken met de Sogeti-testmethode TMap(R). Hierdoor kunnen studenten zich straks beter en sneller oriënteren op de arbeidsmarkt.

Intensieve samenwerking
Naast het testproces zijn beide partijen van plan ook op andere vlakken de samenwerking te zoeken. Het is voor Stenden studenten aantrekkelijk om colleges te krijgen van mensen uit het werkveld en dat de beroepsproducten die zij maken mede worden beoordeeld door het bedrijfsleven. Als spin-off van deze activiteiten hebben Stenden docenten zo een extra manier om de behoefte van de markt te volgen. Sogeti is het eerste bedrijf waar de opleiding ICT van Stenden hogeschool intensief mee gaat samenwerken.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het gebied van testen en architectuur nemen wij op de Nederlandse markt een dominante positie in. Sogeti levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van haar opdrachtgevers. Wij streven daarbij naar hechte en langdurige relaties met opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten. Meer informatie over Sogeti is te vinden op sogeti.nl en op werkenbijsogeti.nl

Over Stenden
Stenden heeft ongeveer 1000 medewerkers en er studeren circa 11.000 studenten, waarvan 2900 internationale studenten van 65 verschillende nationaliteiten. Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand), Port Alfred (Zuid-Afrika), en Bali (Indonesië) met ieder hun eigen opleidingenaanbod. De 'Grand Tour' biedt studenten de mogelijkheid om een deel van hun studie of hun stage te volgen op de locaties in het buitenland. Hiermee wordt inkleuring gegeven aan het onderwijsconcept 'Wereldwijs Onderwijs' waarbij de studenten worden gestimuleerd om open te staan voor internationale ontwikkelingen en een internationale omgeving.
Het aanbod aan opleidingen bestaat uit 3 associate degrees, 21 bacheloropleidingen en 5 master opleidingen in de domeinen Service Management, Educatie, Zorg, Economie en Techniek. Stenden heeft 13 lectoraten die mede door middel van toegepast onderzoek zorgdragen voor verbinding tussen opleidingen en werkveld. Bezoek ook onze website: www.stenden.com

Perscontact: Sogeti Nederland B.V. - Ruud Poels Telefoon: (31)6 523 15 633
Mail: ruud.poels@sogeti.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.sogeti.nl



Razende Robot Reporter