NVLF



---

04 mei 2011
Vereniging

Invoering DTL uitgesteld

Nieuwe datum nog niet bekend.

Het ministerie van VWS liet ons heden (woensdag 4 mei) weten dat de invoering van de directe toegankelijkheid logopedie per 1 juni niet gehaald kan worden. VWS streeft ernaar om de directe toegang zo snel mogelijk in te voeren. Dat zal vermoedelijk pas na de zomer zijn, maar een nieuwe invoeringsdatum is nog niet definitief bekend.

Een uiterst vervelend en onverwacht bericht. Dit betekent in ieder geval dat de folders en posters waarop de datum 1 juni staat vermeld niet meer actueel zijn. Er zullen nieuwe materialen worden verstrekt zodra de nieuwe datum definitief is.

De reden voor het uitstel is de vertraging die in het wetgevingstraject is ontstaan. Eerder dit jaar heeft de minister vanuit de Tweede Kamer vragen ontvangen over nut, reden en gevolgen van de invoering van de directe toegankelijkheid. De tijd die beantwoording van de vragen heeft gekost, leidt er toe dat het besluit over de invoering niet eerder dan in de Ministerraad van 13 mei kan worden genomen. Hoewel de verwachting is dat de Ministerraad positief zal besluiten, is het uitgesloten dat de Raad van State dit besluit dan nog voor 1 juni kan bekrachtigen. Als voorlopige invoeringsdatum wordt nu 1 september 2011 verwacht.