Politie Zeeland


---

717-2011 Verkeersongeval in 's-Heer Abtskerke
Op de kruising Westhofsezandweg/Kwekerijweg vond dinsdagochtend een verkeersongeval plaats.
Een 70-jarige automobilist kwam van de Westhofzandseweg en reed in de richting van Goes. Een 66-jarige bestuurder reed op de Kwekerijweg te 's-Heer Abtskerke en reed in de richting van Martinweegje te 's-Heer Abtskerke. Ze wilden allebei rechtdoor rijden en de 66-jarige man kreeg geen voorrang van de 70-jarige automobilist. Deze man en een 67-jarige vrouw, die bij hem in de auto zat, zijn naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De man mocht het ziekenhuis later weer verlaten, de vrouw is met onbekend letsel opgenomen. Beide auto's liepen ernstige schade op.

718-2011 Auto uit de bocht, Sluis
In de Sint Pieterstraat in Sluis is dinsdagavond een personenauto uit de bocht gevlogen.
De auto kwam over de Hoogstraat, vloog uit de bocht gemist en was de bossage ingereden. De auto had daarbij lichte schade opgelopen, ook de bossage en een reflectorpaaltje liepen schade op. De politie trof bij de auto twee mannen, van 28 en 29 jaar, uit Breskens. De 28-jarige verklaarde dat hij de auto had bestuurd. Een blaastest wees uit dat de man geen alcohol had gebruikt. Een getuige van het ongeval verklaarde echter dat niet hij maar de andere man, de 29-jarige, de bestuurder van de auto was geweest. Ook bij hem werd een blaastest afgenomen; hij had bijna 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij teveel had gedronken en net deed alsof de andere man de auto had bestuurd.


719-2011 Diefstal bromfiets, Terneuzen
Dinsdag tussen 20.50 en 21.00 uur werd in de Hendrikstraat in Terneuzen een bromfiets gestolen.
Het gaat om een zwarte Aprilia Sr Lc, met kentekenplaatje DB 163 S. De waarde van de bromfiets is niet bekend.

720-2011 Diefstal aanhangwagen, Arnemuiden
In de nacht van dinsdag op woensdag werd van een terrein op de Muidenweg in Arnemuiden een aanhangwagen gestolen.
Het gaat om een 2-assige middenasaanhangwagen van het merk Saris. De aanhangwagen heeft aan de voorzijde een donkerbruine houten opbergkist met daarin een netten en touwen. De waarde van de aanhangwagen bedraagt enkele duizenden euro's.