Bekende auteurs steunen bibliotheken op deBoekensalon.nl

Persbericht van NBD|Biblion

Leidschendam 4 mei 2011. Bijna alle bibliotheken in Nederland krijgen te maken met bezuinigingen. De website deBoekensalon.nl, een initiatief van NBD/Biblion, wil bibliotheken een hart onder de riem steken. Vanaf vandaag vraagt deBoekensalon elke maand een bekende auteur een column te schrijven met als thema 'de bibliotheek'

Herman Brusselmans en de eenarmige bibliothecaresse De Vlaamse bestsellerauteur Herman Brusselmans bijt het spits af. In zijn column 'Juwelen', die vanaf vandaag op de site staat, haalt Herman Brusselmans herinneringen op aan de bibliotheek in zijn geboortedorp Hamme en de eenarmige bibliothecaresse Godelieve Lampens: 'Ondanks haar ene arm kon Godelieve heel snel boeken van het rek halen, en bibliotheekkaarten invullen, en nog allerlei handige zaken verrichten, maar een vriendelijk mens was ze niet. Toen ik eens De onderaardse hemel van Poekie Van Pummel wilde uitlenen snauwde Godelieve me toe: "Dat is niks voor een dertienjarige, in één van de gedichten komt een blote kont voor." "Van een jongen of van een meisje?" vroeg ik. "Van een jongen," zei ze. "Bah, wat vies," zei ik, en ik had al helemaal geen zin meer in die dichtbundel van Van Pummel.'

Op het programma
De komende maanden zullen onder andere Lieneke Dijkzeul, Tineke Beishuizen, Judith Koelemeijer, Kristien Hemmerechts, L.H. Wiener, René Appel en Tomas Ross een column over bibliotheken schrijven voor deBoekensalon.nl.

Over deBoekensalon.nl
DeBoekensalon.nl is 365 dagen per jaar, 24 uur per dag open. Het is een literair thuis, waar lezers de nieuwste boeken en vergeten parels ontdekken. Maar ook lang gezochte geestverwanten en onverwachte kanttekeningen.
DeBoekensalon.nl fungeert als een persoonlijke literaire gids, die individuele tips en aanbevelingen over boeken geeft. DeBoekensalon.nl is een initiatief van NBD/Biblion, een dienstverlenende organisatie voor bibliotheken en mediatheken.

Met speciale dank aan B for Books, www.bforbooks.nl.

Links:
http://www.deboekensalon.nl



Razende Robot Reporter