Hoefnet

Nieuws

Iseli schaduwjury in Aken

04-05-2011

WK-parcoursbouwer en nationaal jurylid Christian Iseli uit Oostenrijk neemt tijdens het CAIO Aken van 12 tot en met 17 juli plaats in het juryhuisje. Iseli jureert niet zelf, maar fungeert als `schaduwjury' tijdens dit prestigieuze evenement. Iseli krijgt de gelegenheid zich in de huid van een jurylid te verplaatsen om ook deze kant van de mensport goed te leren kennen.

Iseli kijkt uit naar zijn experiment in Aken, waarvoor hij toestemming kreeg van het organisatiecomité: "Ik wil graag meer kennis krijgen van de taken van een jurylid op een wedstrijd van hoog niveau zoals in Aken zodat ik me als internationaal parcoursbouwer en jurylid kan verbeteren. Door de juryleden van dichtbij te volgen krijg ik inzicht in alle facetten van de mensport. Ik ben zelf 40 jaar op het hoogste niveau actief geweest als enkel-, twee-en vierspanrijder, ik ben al 45 jaar trainer en ik was parcoursbouwer op 11 Wereldkampioenschappen en een groot aantal international wedstrijden. Ik wil graag werken aan de toekomst van de mensport. Ik ben er van overtuigd dat ik dit alleen maar kan doen als ik alle facetten van de mensport van binnen en van buiten ken. Ik ben zeer ervaren, maar ik wil niet stil staan. Er valt altijd iets bij te leren!"

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Christian Iseli tijdens de voorbereiding op het WK pony's in Lipica Christian Iseli tijdens de voorbereiding op het WK pony's in Lipica